Македонци изкупуват малолитражните коли от автокъщите в Дупница, след като украинците се оттеглиха заради въведеното мито

Българи, които купуват лекотоварни автомобили и бусове, са в момента най-масовите клиенти на автокъщите в Дупница, след като украинците, които изкупуваха старите автомобили, се оттеглиха от пазара. Причината е, че от 1 юли е въведено мито в Украйна за внос на автомобили.

Собственикът на автокъща „Анчо ауто“ пред репортер на „Струма“ заяви: „Украинците изкупуваха стари и амортизирани автомобили, които никой не искаше да купи. Отсъствието им от пазара обаче не е довело до някакъв срив в търговията. От два месеца има усилено търсене на лекотоварни автомобили и бусове на цени около 10 000 лв. Клиентите, предимно българи, ги купуват, за да могат да извършват някаква дейност с тях и да си върнат вложените средства“.

Собственикът на автокъща „Форца ауто“ допълни колегата си, като заяви: „В момента македонски граждани са основните клиенти на автомобили втора ръка в автокъщите в Дупница. Те купуват малолитражни, икономични автомобили за по 4000-6000 лв.“.

От пункта на КАТ за регистрация на автомобили в Дупница заявиха: „Украинските търговци се редяха с часове на опашки да регистрират закупените автомобили от автокъщите. Сега през гишетата минават по 5-6 човека на ден“.

Източник – Струма

Свързани новини

Над 7 по Рихтер удари Филипините

vesito

30-г. строителен работник Красимир Крумов извади богоявленския кръст от водите на Благоевградска Бистрица

vesito

Приключи акцията „Сливи за смет“- за един по-чист и привлекателен Благоевград. Браво на децата на Благоевград!

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.