Майките от сдружението „Системата ни убива“ до Борисов: Върнете министър Бисер Петков

Според тях мотивите за уволнението са несъстоятелни

Майките от сдружението „Системата ни убива“ изразиха възмущение си от отстраняването на Бисер Петков от поста министър на Министерството на труда и социалната политика.

„Считаме, че мотивите Ви, че темповете на работа на министерството не отговарят на обществено-политическите (ВИ) очаквания са абсолютно несъстоятелни!“, пишат майките в писмото до премиера Бойко Борисов.

Те припомнят, че именно МТПС под ръководството на този министър създаде два ключови за живота на хората с увреждания закона – Закона за хората с увреждания и Закона за социалните услуги .

„Именно при този министър стартира очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания. Настояваме реформите да бъдат завършени и да не се протакат с неоснователно поискани от Вас оставки. Настояваме Бисер Петков да бъде върнат на поста министър на МТПС. Хората с увреждания, нямат повече време за губене! Протакането на реформата ще съсипе и унищожи човешки животи и в случая отговорността за това ще е единствено ваша“, пишат още от „Системата ни убива“.

Бойко Борисов вчера поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Посоченият мотив е – натрупани във времето основания и бавните темпове на работа на министертството.

Общество – Източник: dnes.bg

The post Майките от сдружението „Системата ни убива“ до Борисов: Върнете министър Бисер Петков appeared first on Новини от България.

Свързани новини

Млада жена, болна от коронавирус: Болниците в Разлог и Благоевград отказаха да ме приемат, системата не работи

vesito

Брутално меле на ул.“Асен Итов“ в Благоевград! Шестима  се млатиха яко, двама са настанени в болница

vesito

Високата безработица в Испания и слабите продажби в Германия заплашват еврозоната с нова рецесия

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.