Магистрати решават дали майката, задържана за смъртта на двете си деца, да остане за постоянно зад решетките
Очаква се съдът да заседава още днес

Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца, се изправя пред съда.

Магистратите трябва да решат дали тя да остане за постоянно зад решетките. Това е искането на прокуратурата в Сандански. Очаква се съдът да заседава още днес.

В същото време, психолози ще работят с младата жена, за да разберат дали тя е осъзнавала ситуацията, или страда от сериозно психическо заболяване.

Снощи спонтанно десетки жители на Сандански се събраха в центъра на града, за да почетат паметта на двете деца. В града всички коментират двойното убийство. В социалните мрежи потребители обвиняват 32-годишната Кристина, която е задържана за смъртта на собствените й деца.

Но има и такива, които не я винят: „ Лесно е да обвиняваме хората, мисля, че каквото и да кажем – когато не сме наясно със ситуацията, е излишно, всеки може да попадне във всяка ситуация”.

В квартала разказват, че не са знаели за сериозни проблеми в семейството на Кристина и Георги.

„ Не е имало проблем, не ми се е оплакал некой, щото ще ми се оплачат на мен, ако има нещо такова. Ами познавам ги, как, бащата дето е, е бивш мой ученик, Да, Георги, познавам го много добре”, каза съсед.

Доколко евентуално насилие в семейството е довело до крайното решение на Кристина ще трябва да покажат експертизите в хода на съдебния процес. В Сандански хората настояват институциите да обръщат много повече внимание на сигналите за домашно насилие.

„Сега ще е Сандански, утре ще е друг град, трябва да се проверяват и трябва хората, които работят в тия учреждения наистина да го правят със сърце и душа и да приемат малко по-лично работата си, за да може да има наистина адекватна ситуация и решаване на проблема. защото в крайна сметка ситуацията е следствие на дълго трупани явно проблеми, които са били неглижирани”.

„ Това ни е най-големият проблем – защото нехаем срещу всичко. Чуваме и от преразкази, и лично чуваме, но винаги нехаем срещу това нещо. В това съм убедена. Може би принудени от обстоятелства някакви, от всичко. А и виждате тука градът е малък, всеки знае всичко за всеки в повечето случаи, съобразяваме се от ред неща”.

А тази сутрин в Сандански се състоя погребението на децата.

Източник: Нова тв

Свързани новини

Пожар в „Ален мак“ в Благоевград, жена пострада

vesito

Министър Ангелкова с важна новина за ресторантите на закрито

vesito

Пандемията съкрати живота ни на 74,6 г.

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.