Магистрала „Хемус“ и пътят Ботевград – Видин ще са готови през 2027 г. (на живо)

Магистрала „Хемус“ и скоростният път Видин – Ботевград е реалистично да бъдат завършени през 2027 г. Това стана ясно по време на публичното обсъждане на големите инфраструктурни проекти организирано от вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, което се излъчва на живо на страницата му във „Фейсбук“.

Служебният кабинет на Стефан Янев е прибрал парите за строителството на магистрала „Хемус“ за участъка от пътен възел „Боаза“ до разклона за Велико Търново от сметката на „Автомагистрали“ в размер на 500 млн. лв. В момента държавната фирма разполага само с 2 млн. лв. По тази причина в държавния бюджет за 2022 г. трябва да бъдат заложени 330 млн. лв., за да може да се разплаща с фирмите, стана ясно по време на обсъждането.

Общо за участъка от п.в.“Боаза“ до Велико Търново в края на 2018 г. правителството на ГЕРБ отпусна 1.35 млрд. лв. От тях 850 млн. лв. вече са разплатени на изпълнители. Останалите 500 млн. лв. са били върнати обратно на държавата по времето на първия служебен кабинет на Стефан Янев.

https://www.facebook.com/watch/?v=683862279446784За строителството на скоростния път Видин – Ботевград е необходимо да бъдат заложени 642 млн. лв. в бюджета за 2022 г., стана ясно по време на общественото обсъждане.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKaradjovGrozdan%2Fvideos%2F683862279446784%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=“646″ height=“314″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“ allowFullScreen=“true“></iframe>

Магистрала „Европа“ в участъка до сръбската граница ще бъде завършена до средата на 2022 г., обещаха от АПИ. Тогава ще приключи и „терористичната атака“, както я нарече Караджов, за пътуващите по направлението.

Началникът на ДНСК Лиляна Петрова обяви, че ще бъдат наложени административни наказания на изпълнителя, заради лошата организация на движение по време на строителството.

Очаквайте подробности

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Гърция пак ограничи туристопотока само през Кулата

vesito

МВФ: Развиващите се икономики трябва да са готови за потенциална дългова криза

Regiona

К: Свят | СЗО обяви варианта Омикрон за „висок риск“; Заев ще остане премиер още малко заради коалицията и спора с България

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.