ЛЮТА ЗАКАНА! Ердоган бесен на Гърция, заплаши ги в очите: Може изненадващо да дойдем посред нощ, проумейте го

Атмосферата на срещата в Прага далеч не е само приятелска. Турция и Гърция отново припомниха на всички лошите си отношения. Президентът Реджеп Ердоган дори отправи завоалирана заплаха към Гърция. Това е поредната размяна на закани и нападки в последните месеци.

Турция и Гърция спорят най-вече за правата за добив на горива в Средиземно море. Договор, който наскоро Анкара подписа с едно от двете враждуващи правителства на Либия, провокира гърците. Според тях това споразумение засяга води, които те смятат за свои.

Египет и Кипър също спорят за права в региона. Турция от друга страна е недоволна, че гърците разположиха американски войски на Лесбос и Самос – два от островите в най-голяма близост до турската територия.

„Отнася се не само за Гърция, но за всяка страна, която ни притеснява или атакува. Казвам им – може изненадващо да дойдем някоя нощ. Имайте го предвид и го проумейте. Както вие разбирате за какво говоря, така и те знаят много добре”, заяви Реджеп Ердоган.

Свързани новини

Нощна смяна само след медицински преглед, плаща го работодателя

bilyana

След мача, който накара света да притихне: Какво се случва с Кристиан Ериксен?

bilyana

Велик празник за всички българи на 11 май! Хиляди празнуват имен ден

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.