Лидерът на ГЕРБ в Благоевград инж.Росица Димитрова и съветници почетоха Деня на Европа – 9 май, положиха цветя пред Мемориала на свободата

Общинският ръководител на ПП ГЕРБ – община Благоевград инж. Росица Димитрова и общинските съветници Красимир Роячки и Кирил Илиев почетоха Деня на Европа – 9 май. Те положиха цветя пред Мемориал на свободата, който се намира на пл. „Македония“ в Благоевград.
В церемонията се включиха и членове на съсловната организация на ЖГЕРБ на ПП ГЕРБ – Благоевград.

Мемориалът на свободата, пред който се състоя ритуалът, е в памет на жертвите на Холокоста и загиналите във войните. Той бе изграден през 2013 година от Инициативен комитет, със съпредседател инж. Росица Димитрова. Паметникът бе открит на 9 май същата година и се превърна в символ на човешкото помирение и братското съжителство на Балканите.
Визията на мемориала включва символите на свободата. На него са поместени цитати от Кръстьо Хаджииванов, създател на девиза на Обединена Европа, съчетание на европейската звезда, християнския кръст и мюсюлманския полумесец, а над плочата се издига символът на свободата – орелът.

Инж. Росица Димитрова, Красимир Роячки и Кирил Илиев се включиха и в церемония по полагане на цветя пред паметната плоча на загиналите за обединението и независимостта на България по повод 75 години от победата над Хитлерофашизма и Деня на Европа. Цветя бяха положени и от името на Асим Адемов, евродепутат от групата на ЕНП / ГЕРБ в Европейския парламент.

Свързани новини

ОбС Банско прие програмата за управление на кмета Иван Кадев

vesito

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение периода 17-21.02.2020 г.

vesito

Близо половин милион лева влизат в хазната на общината в Благоевград след като собственикът на болница ПУЛС реши да си купи земята под сградата

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.