Лекарският съюз подкрепи исканията на работещите в НЗОК за по-високи заплати

Българският лекарски съюз (БЛС) подкрепя като справедливи исканията на работещите в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и регионалните й подразделения.

“Оценката за труда им е оскърбителна и показва  непознаване на отговорностите, които носят. Заплащането им не отговаря по никакъв начин на огромното натоварване, на което са подложени“, се казва в позиция на съсловната организация.  

“Наред с необходимостта от увеличение на заплатите от БЛС сме на мнение, че е необходимо реформиране и рационализиране на щата в РЗОК в страната, оптимизиране и улесняване на процесите на работа на колегите, работещи в тези структури. Решаването на проблема не минава през назначаването на стотици нови служители, на обидно ниски заплати. Подобна стъпка няма да доведе до по-добра организация на работа и няма да удовлетвори работещите там,  а напротив – ще утежни и без това тромавата структура”, се казва в позицията. 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Европейски летища са зависими от китайска компания, свързана с правителството

Regiona

Отец Иван отново в болница, споделя: Колкото ми е писано, толкова ще живея

vesito

Тъжна вест! Иван Тодоров загуби битката с рака

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.