Лекарка напусна Спешното в Благоевград заради COVID-19

Лекарка напусна работа в  Спешния център в Благоевград. Служителката е била и пенсионерка.

Тя била дежурна преди няколко дни, когато се оказало, че екип трябва да отиде до близка бензиностанция. Там бил спрял тир, идващ от чужбина, а екипът на ЦСМП трябвало да прегледа шофьора за симптоми на коронавируса. Въпреки че имало достатъчно защитни костюми, маски, очила и др., тя отказала да се облече и да отиде.

Наложило се друг неин колега да се качи в линейката. Заради това директорът на Спешния център д-р Красимир Михайлов е разговарял с лекарката и тя си подала молба за напускане поради пенсиониране. Сестра й, която също работи в ЦСМП също е подала молба за напускане, пише “24 часа”.

“Възмутен съм, че при наличие на всички предпазни средства, колега може да откаже да си изпълнява служебните задължения. Веднага подписах освобождаването й, защото тя и без това беше в пенсионна възраст. Със сестра й ще разговарям допълнително и на нея още не съм подписал молбата. Недопустимо е подобно поведение на медик, положил Хипократова клетва. В тази кризисна ситуация няма място за капризи. Има правила за разпределение на екипите и всеки е длъжен да ги спазва”, коментира д-р Михайлов.

Категоричен е, че медиците са снабдени с всички предпазни средства и в такъв случай не може да се говори за страх, а само за изпълняване на служебните задължения.

Свързани новини

„Биострой“ се снабди с чисто нов поливомиячен автомобил „Форд Карго“  

vesito

Емил Костадинов: БСП е на дъното, разделено и съсипано!

vesito

Елис Бакалова от Благоевград влезе в ролята на Биби в новия TV сериал „Татковци“

vesito

3 коментара

Пурко 20.03.2020 12:41 at 12:41

У нас масово смятат, че работещият пенсионер сам по себе си е чудо и не трябва да върши нищо,а само да сумира пенсия+заплата! кеф ти в МВР, кеф ти в администрации, агенции, болници…

0

0
Отговори
Нини Нинаков 20.03.2020 22:11 at 22:11

Видяхме предпазните средства в Забелязано в Благоевград- три сгънати марли , които сами да си ги перат и да си ги гладят. И едни и същи лекари да отиват и на корона вирус и после да ти дойдат недай си боже у дома . Май като всичко в държавата и тук нищо не е наред. Аз също не бих отишъл . Като гледам новините сега тепърва им подготвят истински предпазни облекла на хората. Колко е тия дъждобрани , дето им ги дават , да са останали от свинския грип- и това даваха по тв- с изтекъл срок на годност преди 6 години.

1

1
Отговори
росна китка шарена 20.03.2020 22:16 at 22:16

Айде Красо дъвката да поведе хорото и пръв да облече предпазните дрехи , па после да се изолира в пералното …. че до сега само второто сме го видели да върши.

0

0
Отговори

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.