Пловдивчанин паркира лъскавото си Ламборгини върху пешеходната алея по бул. „Марица – Север“. За нередността сигнализираха будни граждани, които съзряха в ситуацията двойни стандарти.

Всъщност пътното платно позволява паркиране. То попада в обхвата на Синя зона, която обаче е пренебрегната от водача. Причината за това остава неясна, но странно би било шофьорът на Ламборгинито да иска да спести пари.

Граждани посочват още, че за инспекция по булеварда е преминал екип на Общинско предприятие „Паркиране и репатриране“. Служители разлепили глоби, но скъпото возило пропуснали, обяснявайки, че „не е тяхна работа“.

Пред TrafficNews дежурният от „Паркиране и репатриране“ поясни, че в правомощията на служителите им влиза санкционирането на нарушители на синя зона, които са върху пътното платно. Тези, които наришават ЗДП, по регламент не били техен ангажимент.

Сигналът препратихме и до Общинска полиция, които поеха ангажимент да изпратят екип на място. Ако той установи нарушение, колата ще бъде вдигната с паяк, допълниха оттам.