КРИБ: Първостепенна задача е подготовката за зимата

Повече съвместни инициативи, оперативен диалог по приоритетните теми и използване на експертизата на работодателите и синдикатите при формиране на политиките в сектора. Това са част от приоритетите, които служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов представи на среща с Конфедерацията на работодателите в България (КРИБ), съобщиха от Министерството.

Разговорът бе по негова инициатива и продължава серията от експертни обсъждания за състоянието и бъдещето на българската икономика, които започнаха с всички синдикални и работодателски организации от първия ден на мандата му.

За бизнеса приоритетна задача е подготовка на икономиката за идващата зима и сигурност на енергийните доставки, подчертаха от КРИБ. Според тях има много неизвестни и около българския План за възстановяване и устойчивост, а това е историческа възможност за страната ни, която трябва да използваме ефективно. Растящите цени на строителните материали е друг сериозен проблем за членовете на Конфедерацията. По-добър диалог с изпълнителната власт бе поискан и при мониторинга на проектите с европейско финансиране и отчитане на последствията на глобалната пандемия върху дейността на предприятията.

„В следващите месеци ще имаме пълна координация с Министерството на иновациите и растежа, за да можем да предложим и най-добрите мерки за бизнеса“, обясни министър Стоянов.

Той разясни, че вече е проведена оперативна среща с министър Пулев и диалогът между тях ще бъде постоянен. „Нашето правителство няма да има комфорта да се занимава само с организация на избори, защото проблемите са много и те искат незабавно решение“, допълни той.

Сред темите, които работодателските и синдикалните организации поставят на разговорите, са сигурност на енергийните доставки, Зелената сделка, мерките за насърчаване на растежа.

„Времето ни е малко и затова разчитаме на бизнеса и синдикатите да участват активно в процесите и да дават обратна връзка за провежданите политики“, каза министър Стоянов.

От страна на работодателската организация в срещата участие взеха членовете на Управителния съвет на КРИБ Стоян Ставрев и Любомир Пейновски.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Гърция праща хиляди медици в неплатен отпуск

vesito

Задържаха Васко Рупеца за грабежа на пощата в Катуница

vesito

Covid-ваксините направиха гражданите по-активни в съобщаването на нежелани реакции

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.