Кредит без лихва – каква е уловката и има ли такава изобщо?

Свикнали, че няма нищо безплатно, че лихвите и таксите са тези, които генерират приходите на финансовите институции, за повечето хора е трудно да осмислят съществуването на кредити без лихви и да не се замислят дали това не е някаква измамна схема. Не търсете уловката, безлихвените кредити са факт, достъпни са за всеки, навършил определена възраст и с добро кредитно досие. При внимателен избор на надлежно регистрирана фирма за бързи кредити, от която да бъдат изтеглени средствата, няма място за притеснения и колебания.

Заемите без лихва са възможност, предоставяна на нови клиенти на съответната фирма за бързи кредити. Размерът им е до определена сума, която обикновено не е висока. За тях е характерен краткият срок за връщане. Изключително удобни са за покриване на неотложни и внезапно възникнали финансови трудности, за които липсва възможност за дълго чакане за одобрение и отпускане на средствата или за заплащане на високи лихви. Кандидатстването за безлихвен заем не се различава от кандидатстването за всеки друг заем от небанкова финансова институция и може да бъде предприето онлайн и само срещу лична карта, без доказване на доход и обикновено без изискване за поръчители. Бъдете внимателни, ако теглите подобни бързи кредити без лихва от по-малко известна фирма и я проучете добре. Това, което е важно да знаете, е дали има такси за кандидатстване или други скрити такси. Спрете се на небанкова финансова институция, която отпуска безлихвени кредити без такси и при ясни условия и прозрачен договор, за да не се окаже солено сладкото удоволствие от получаването на средства без лихва.

Естествено е важно да подходите към безлихвения кредит разумно и отговорно, това е ангажимент, а не подарък. Вие трябва да върнете заетите пари в определения срок. Ако имате съмнения, че няма да успеете да погасите кредита на падежа му, потърсете друг източник на средства, тъй като след това започва начисляването на наказателни такси.

И ако все още се чудите каква е ползата за небанковите финансови институции да отпускат безлихвени кредити, щом няма скрити подводни камъни и в действителност нямат финансова изгода от тях, помислете за рекламата, която постигат с тези кредити и увеличеното доверие сред потребителите – по-ценно и по-скъпо от всяка лихва и печалба. Безлихвените заеми са чудесен маркетингов подход за изграждане на име, за привличане на нови потребители, за излизане на нови пазари и придобиване на известност. Интересът е двустранен. Ако можете да се възползвате от такъв кредит, непременно го направете и го върнете навреме. Това ще изгради отношение на доверие между вас и компанията, ще ви причисли към групата на изрядните платци и ще ви е от голяма полза, ако някога ви се наложи да теглите по-голям кредит.

Свързани новини

Преслава заведе дъщеря си на фитнес (СНИМКИ)

Regiona

Украинска художничка вдъхнови новата колекция на Dior

Regiona

Дъщерята на Глория удари словесен шамар на бившия си (СНИМКА)

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.