Кредит без лихва – каква е уловката и има ли такава изобщо?

Свикнали, че няма нищо безплатно, че лихвите и таксите са тези, които генерират приходите на финансовите институции, за повечето хора е трудно да осмислят съществуването на кредити без лихви и да не се замислят дали това не е някаква измамна схема. Не търсете уловката, безлихвените кредити са факт, достъпни са за всеки, навършил определена възраст и с добро кредитно досие. При внимателен избор на надлежно регистрирана фирма за бързи кредити, от която да бъдат изтеглени средствата, няма място за притеснения и колебания.

Заемите без лихва са възможност, предоставяна на нови клиенти на съответната фирма за бързи кредити. Размерът им е до определена сума, която обикновено не е висока. За тях е характерен краткият срок за връщане. Изключително удобни са за покриване на неотложни и внезапно възникнали финансови трудности, за които липсва възможност за дълго чакане за одобрение и отпускане на средствата или за заплащане на високи лихви. Кандидатстването за безлихвен заем не се различава от кандидатстването за всеки друг заем от небанкова финансова институция и може да бъде предприето онлайн и само срещу лична карта, без доказване на доход и обикновено без изискване за поръчители. Бъдете внимателни, ако теглите подобни бързи кредити без лихва от по-малко известна фирма и я проучете добре. Това, което е важно да знаете, е дали има такси за кандидатстване или други скрити такси. Спрете се на небанкова финансова институция, която отпуска безлихвени кредити без такси и при ясни условия и прозрачен договор, за да не се окаже солено сладкото удоволствие от получаването на средства без лихва.

Естествено е важно да подходите към безлихвения кредит разумно и отговорно, това е ангажимент, а не подарък. Вие трябва да върнете заетите пари в определения срок. Ако имате съмнения, че няма да успеете да погасите кредита на падежа му, потърсете друг източник на средства, тъй като след това започва начисляването на наказателни такси.

И ако все още се чудите каква е ползата за небанковите финансови институции да отпускат безлихвени кредити, щом няма скрити подводни камъни и в действителност нямат финансова изгода от тях, помислете за рекламата, която постигат с тези кредити и увеличеното доверие сред потребителите – по-ценно и по-скъпо от всяка лихва и печалба. Безлихвените заеми са чудесен маркетингов подход за изграждане на име, за привличане на нови потребители, за излизане на нови пазари и придобиване на известност. Интересът е двустранен. Ако можете да се възползвате от такъв кредит, непременно го направете и го върнете навреме. Това ще изгради отношение на доверие между вас и компанията, ще ви причисли към групата на изрядните платци и ще ви е от голяма полза, ако някога ви се наложи да теглите по-голям кредит.

Свързани новини

Любими БГ звезди влизат в „Съни бийч“

Regiona

Дневен хороскоп! Водолей чувствата са вашата емоционална опора, Лъв дайте си малко време и още…

vesito

Златка нанесе тежък удар на Благо след раздялата (СНИМКИ)

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.