Комисията за защита на потребителите с масови проверки по време на Черния петък

Случаите на нелоялна търговия са намалели през последните години. В сравнение с предишни периоди нарушенията през тази година до момента са само 2 или 3. По време на участието в сутрешния блок на БНТ председателят на КЗП Димитър Маргаритов обясни, че голяма част от кампаниите за намаленията са били изтеглени в по-ранни периоди. Комисията извършва около 40 000 проверки годишно и обработва средно около 20 000- 25 000 сигнала от потребители. Маргаритов призова хората да проявят потребителско хладнокръвие и припомни, че стоките, закупени онлайн по време на тази популярна кампания, също могат да се върнат. Стоките, закупени по време на намаленията от интернет магазини, подлежат на рекламация в рамките на законовия срок.
Председателят на КЗП Димитър Маргаритов и министърът на икономиката Даниела Везиева разясниха и идеята за промени в Закона за защита на потребителите, които ще бъдат предложени за гласуване на новия парламент. Сред тях е увеличаване на санкциите за нелоялни търговци и обвързването им с оборотите на фирмите, както и мерки срещу подвеждаща информация в интернет местата за търговия и в социалните мрежи.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Индийският вариант на коронавируса заплашва германската икономика

Regiona

Панов: Съдията не може да стои безучастен, когато непораснали люде гасят свещичките на справедливостта

Regiona

Бойци в бяло! Ген. Мутафчийски с емоционална среща с колегите си инфекционисти от ВМА

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.