Кои сектори получават помощ за локдауна?

Министерството на труда и социалната политика утвърди със заповед кои работници и служители могат да получат компенсации заради затварянето на местоработата им.

На 24 лева на ден ще имат право заетите в барове, кафенета, езикови и образователни центрове. Компенсации ще може да получи и персоналът на детски градини и ясли.

За помощта ще може да се кандидатства от понеделник. Желаещите трябва да предоставят на работодателя писмена декларация по образец, в която посочват периода за ползване на неплатен отпуск и банковата си сметка, по която да се изплащат компенсациите. Работодателят или упълномощен негов представител ще подава в дирекция „Бюро по труда“ по месторабота документи за изплащане на компенсациите. Документите ще се разглеждат в срок от 10 работни дни след получаването им.

Вицепремиерът Томислав Дончев каза, че в понеделник ще бъде обявена още една мярка в подкрепа на бизнеса на стойност 170 милиона лева.

Източник:БНТ

Свързани новини

Намериха мъж в безпомощно състояние, транспортиран е спешно в болница

bilyana

Съветничката Мария Гошева на помощ в борбата с Covid-19, дава конструктивно предложение

vesito

НСИ: Пием и пушим повече

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.