Кои поискаха да се облажат с ДМС-та в общината? Мария Захова-9 900 лв, инж. В. Трошанов и Пролет Трифонова – 6 800 лв. и още…

Кметът на Благоевград Илко Стоянов е спрял изпълнението на заповед за допълнително материално стимулиране на целия състав на общинска администрация парафирана от вр.и.д. кмета Ясен Попвасилев, според която всички е трябвало да получат по една допълнителна заплата.

Не са посочени източниците за изплащане на въпросното ДМС, които трябва да са или извънредни приходи или икономии, обясни кметът Стоянов.

Фрапиращо разминаване в часовете извънреден труд основно на ръководния екип за проведените избори  е установило новото общинско ръководство.

Финансистът Б. Механджийски обяви, че разликите са от 4 до 8 пъти повече, в сравнение с изплатените суми заизвънреден труд за изборите през 2019 година, пише струма бг.

Той обяви, че на база на тази заповед секретарят Мария Захова е трябвало да получи 9900 лева, зам. кметовете – инж. Венелин Трошанов и Пролет Трифонова по 6800 лева, а Ясен Попвасилев и Любен Милев, които не участваха в изборите по 4500 и 3800 ДМС.

Кметът Илко Стоянов обяви, че ще бъде прецизен и след щателна проверка всеки ще получи парите, които реално е заработил по време на изборите, а критериите за това ще
бъдат уеднаквени.

Свързани новини

/Аудио/ Областният лидер на ГЕРБ Андрей Новаков притегна структурите, готови за победа

vesito

Вижте първия специализиран кабинет за имунизации в София

vesito

Масово недоволство! Благоевград „пропадна“ в дупки, такова не е било…

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.