Ковачевски: Нямаме общо решение за договор с България

Министерствата на външните работи на България и Македония в момента разменят идеи, но няма съгласувано общо решение, което да послужи като основна за двустранен договор, каза македонският премиер Димитър Ковачевски, цитиран от БГНЕС.

По думите му на 22 май няма да има съвместно заседание на правителствата на двете страни, защото няма условия за това. 

Според Ковачевски „решение с България може да има само, ако то е основано на европейските ценности, на принципите за запазване на достойнството на двете държави, взаимното уважение между политиците, институциите и гражданите“.

„Докато няма подобно решение, базирано на тези ценности, няма да има решение. На този етап, както и през изминалия период, Министерствата на външните работи разменят идеи, но няма постигнато общо решение, което да бъде основа за междудържавен договор и което да бъде споделено с институциите в двете държави“, подчерта македонският премиер по време на визитата си в Прилеп.

Той каза още, че на 24 май „ще води македонска делегация в Рим, с македонски министри и ректора на Университета „Св.св. Кирил и Методий“ в Скопие“. 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Гърция затегна мерките за неваксинираните

vesito

13 гръцки области са под заплаха от затваряне

vesito

Коронавирусът стигна до Горно Краище

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.