Книгата “МАХАЛАТА – в сянката на Малешево“ на г-н Костандия Голев бе представена днес в Община Струмяни с благотворителна кауза!

Вторник  27.09.2022 г.  в залата на НЧ “Будител-1997“ в
с. Струмяни, г-н Костандия Голев, пред десетките събрали се приятели и гости, представи своята първа авторска книга “МАХАЛАТА – в сянката на Малешево“. Село Махалата е родното място на автора на книгата. Г-н Голев сподели истории и спомени от своето детство в
с. Махалата, което по независещи от него причини, напуска в ранните си години, но не забравя и запазва в сърцето си и до днес. Село Махалата е част от община Струмяни, разположено е на югозападните склонове на Малешевска планина на около 841 м. надморска височина. Името му идва от пръснатите в миналото колиби в района, които с течение на времето са образували една голяма махала. Няма писмени документи, които с точност да покажат кога възниква селото. Намерените останки от глинени съдове обаче говорят за наличието на живот в този край още в древността.
Всички присъстващи в залата на НЧ “Будител-1997“ с голямо удоволствие се включиха в оживена дискусия в която споделиха, своите спомени и преживявания както от с. Махалата, така и от други кътчета на община Струмяни. В разговорите се откроиха и коментираха промените, както положителни така и отрицателни, които са настъпили в с. Махалата и община Струмяни, и разбира се перспективите, надеждите и очакванията на всички за по-доброто развие на общината в бъдеще.
От името на кмета на община Струмяни г-н Емил Илиев и от свое име г-ца Фиданка Котева – зам. кмет хуманитарни дейности на община Струмяни поздрави г-н Костандия Голев по повод представянето на неговата книга, като поднесе поздравителен адрес и подарък с пожелание за много здраве, творческо вдъхновение и да имаме още подобни поводи за радост и гордост .
Всички събрани средства от закупуването на книгата “МАХАЛАТА – в сянката на Малешево“, г-н Констандия Голев ще дари за ремонт на църквата “Св. Св. Константин и Елена“ в с. Струмяни и обновяване на сградата на Народно читалище “Будител-1997“ в с. Струмяни.
Всеки който желае да се сдобие с екземпляр от книгата и да се докосне до историята и красотите на с. Махалата и община Струмяни може да го направи в сградата на НЧ “Будител-1997“ – в с. Струмяни, както и по време на XVII Международен фолклорен фестивал “Малешево пее и танцува“ – с. Микрево на 7-ми, 8-ми и 9-ти октомври 2022 г.
Поздравления за г-н Костандия Голев по повод премиерата на неговата книга „МАХАЛАТА – в сянката на Малешево“.
За пореден път Вие доказахте с доброто си дело, че патриотизмът и любовта към родното място не са напразни понятия.
Бъдете жив и здрав и все така със стоицизъм и огромна енергия ни подарявайте красиви моменти и поводи да се гордеем, че сме достойни българи.

Свързани новини

Почина млад бизнесмен от кв.“Струмско“ в Благоевград

bilyana

Военнослужещ от Благоевград спаси човешки живот, малко по-късно стана баща

vesito

Благоевград с допълнителни превантивни мерки срещу коронавируса

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.