Кметът Стоянов се срещна с Н.Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия в България, обсъдиха възможности за немски инвестиции в Благоевград

Н.Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия в България, се срещна с кмета на община Благоевград Илко Стоянов. Двамата обсъдиха възможности за привличане на немски инвестиции в областния център, както и бъдещи проекти за сътрудничество. Посланик Айххорн е и почитател на ФК „Пирин“ Благоевград, отбелязвайки симпатиите си към благоевградския отбор със специално видео.

https://www.facebook.com/DeutscheBotschaftSofia/videos/1565219320536054

Кметът на община Благоевград се срещна и с управителя на Германо-Българска индустриално-търговска камара и представител на Бавария в България д-р Митко Василев. ГБИТК е най-голямата търговска камара у нас. На срещата стана ясно, че Благоевград е привлекателно място за немски инвеститори.

„Доброто сътрудничество с „Ото Бок“ – България е един от добрите примери за надеждни инвестиции в Благоевград. Ние се надяваме, че ще привлечем още инвеститори и вече сме направили постъпки това да се случи. Убедени сме, че резултатите няма да закъснеят“, каза кметът Илко Стоянов.

Община Благоевград ще се включи и в двудневно информационно виртуално пътуване на българска делегация в Бавария, Германия на 26 и 27 октомври 2021 г. на тема „Устойчиви и енергийно ефективни ВиК системи“. Събитието се организира съвместно с компанията em&s GmbH и се финансира в рамките на програмата „Bayern – Fit for Partnership“ към Баварското държавно министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката.

 

 

 

 

Свързани новини

Запълнени са Covid отделенията в болниците в Благоевградска област

vesito

Мъж почина при зверска катастрофа край Кресна

vesito

/Видео/ Мотористи в костюми на Дядо Коледа обиколиха Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.