Кметът на община Струмяни Емил Илиев награди победителите от „Шосейно изкачаване-Струмяни 2022“

Приключи едно от най-аткрактивните събития в община Струмяни  „Шосейно изкачване-Струмяни 2022“ ,което донесе много емоции на състезатели и гости.
В община Струмяни за втора година дойдоха гости от близо и далеч,  ценители на спорта и спортните активности. Всички те, имаха възможността да се насладят на гостоприемство и топло посрещане на местните хора в с. Микрево и да се докоснат до красотата и пъстротата на живописните Малешевска и Пирин планина.
Откриването на състезанието започна на площада пред НЧ “Братя Миладинови“ в с. Микрево, където кметът на община Струмяни г-н Емил Илиев поздрави всички участници и гости с “Добре дошли“. Той благодари на всички състезатели, които с голямо желание и ентусиазъм се включват в нелекото предизвикателство, като им пожела много успех, сили и спортсменска надпревара в 21 километровото трасе.
Главният организатор от Колоездачен Клуб КООП г-н Емил Стойнев също поздрави участниците в състезанието, пожелавайки им много успехи. Той благодари на домакините от Община Струмяни и на кметът г-н Емил Илиев за съдействието при организирането на мероприятието.
Точно в 12:00 ч. в с. Микрево главният съдия на състезанието г-н Валентин Първанов даде начало на “ШОСЕЙНО ИЗКАЧВАНЕ СТРУМЯНИ 2022“. Трасето представлява шосейно изкачване с дистанция от 21 километра и 1000 метра денивелация. Средният наклон е 5%. Финалът на състезанието по традиция е в местността “Илинден“ между с. Раздол и с. Цапарево, пред параклиса “Св. Пророк Илия“.
Категориите в които се състезаваха участниците бяха:
– Мъже ЕЛИТ
– Жени (Общо Класиране)
– Юноши младша
– Юноши до 19
– Мъже 19 – 39
– Мъже 40 – 49
– Мъже 50+
– Планински Велосипеди
След приключване на състезанието, дойде и най-дългоочакваната част от мероприятието, а именно обявяване на най-добрите в класирането, награждаването по категории и връчването на Купата на кмета на община Струмяни. Най-добрите сред колоездачите, бяха наградени с предметни награди от Shimano и BAZE, както и комплекти медали, грамоти и парични премии, осигурени от община Струмяни.
Класираните участници по категории са, както следва:
1.Категория:
– Мъже ЕЛИТ
Трето място – Георги Панчев – клуб PSKK Vasil Levski
Второ място – Мартин Попов – клуб Долчини Про Тийм
Първо място – Теодор Русев – клуб Хемус Троян
2.Категория:
– Жени (Общо класиране)
Трето място – Йоана Вълканова – клуб Кооп
Второ място – Михаела Грозданова – клуб Левски
Първо място – Анастасия Пейчева – клуб СК Палашев
3.Категория:
– Юноши старша възраст
Трето място – Неманьа Пауновски – клуб Вело-М
Второ място – Виктор Енев – клуб Мамут
Първо място – Александър Милошевски – клуб Вело-М
4.Категория:
– Юноши младша възраст
Трето място – не се присъжда
Второ място – Калин Ангелов – индивидуален
Първо място – Ясен Цонев – клуб Омега
5.Категория:
– Мъже 19-39 г.
Трето място – Димитър Гицов – клуб Version
Второ място – Минчо Рибарев – клуб Цар Симеон Пловдив
Първо място – Галин Генчев – клуб Цар Симеон Пловдив
6.Категория:
– Мъже 40г- 49г
Трето място – Христо Кабадаев – клуб Dirty tri
Второ място – Илия Вълканов – клуб Олимп
Първо място – Станислав Христов – клуб Долчини Про Тийм
7.Категория:
– Мъже 50+
Трето място – Манол Станоев – клуб Левски
Второ място – Живко Панчев – клуб Левски
Първо място – Чавдар Костадинов – клуб Омега
8.Категория:
– Планински велосипеди
Трето място – Недялко Енчев – клуб Мамут
Второ място – Светозар Стоянов – клуб Терминаторите от западен
Първо място – Борислав Радев – клуб Кооп
9. „Купата на кмета“ на Община Струмяни г-н Емил Илиев се връчи на двама участника Теодор Русев и Александър Милошевски.
Поздравления към всички участници в инициативата и огромна благодарност за добрата организация, която бе осъществена от общинска администрация Струмяни в лицето на кмета на общината г-н Емил Илиев.
Благодарим на всички партньорски организации и институции, съдействали за безопасното протичане на мероприятието – кмет и кметство в с. Микрево, кмет на с. Цапарево, кмет на с. Раздол, Народно читалище „Братя Миладинови“ – с. Микрево, Средно училище „Св. Паисий Хилендарски“- с. Микрево, Национална полиция, медицински екип и всички включили се доброволци.
Следващата седмица, за община Струмяни, ще бъде изпълнена, отново с приятни емоции, но този път не спортни, а фолклорни. На 7-ми, 8-ми и 9-ти октомври 2022 г. за седемнадесети път ще се проведе Международният фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“ – с. Микрево, община Струмяни. Очакват ни три фестивални дни изпълнени с много настроение и красива палитра от цветове, песни и танци, събрали в едно изпълнители, ценители и изследователи на фолклорната и етнографската традиция на народите от различни страни.

 

Свързани новини

Обучават медицински специалисти от учебни и детски заведения в Благоевград за работа с деца с диабет

vesito

19 нови случаи на COVID-19 са регистрирани в Благоевградско

desi

„На разходка сред природата“ – част от лятната академия за децата на община Струмяни

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.