Кметът на Белица Р. Ревански вдигна с 20% заплатата на всички ваксинирани държавни служители

Кметът на община Белица Радослав Реванскиобяви, че увеличава с 20% заплатите на всичките си служители, които са се ваксинирали.

Прави го, при това със задна дата – от 1 януари тази година, и занапред заплатите им ще останат с въпросното увеличение. При средна заплата от 900 лв. в Общинската администрация, това означава, че преди Коледа всеки ваксиниран общински служител ще получи накуп около 2000 лв., показват изчисленията. Средствата ще са от бюджетни икономии, а точната сума ще стане ясна до края на седмицата.

„Тези, които са на щат по делегирани държавни дейности, са около 50 души, и повечето от тях са неваксинирани”, обясни пред „Струма” Ревански. Въпреки че през годината той правил многократно опити да им разясни ползата от ваксините, до момента удря на камък. Надеждата му е финансовият стимул, който е измислил, за да вдигне сериозно ваксинираните служители на администрацията.

„До момента в колектива не сме имали много заболели наведнъж, но като гледам какво става в страната, явно по случайност досега сме се отървавали”, предположи младият градоначалник.

Смият Радослав Ревански е с три дози ваксина и е категоричен, че за да запазим икономиката и обществото ни, е крайно необходимо да проявим граждански дълг и да предпазим както себе си, така и близките си с този единствен до момента доказан метод.

„Ковид-19 се оказа по-продължително и сериозно предизвикателство, отколкото очаквахме. Пандемията остави своя отпечатък върху ежедневието ни. Призовавам всички да се ваксинират срещу Covid-19, за да бъдат избегнати всевъзможни опасности, които водят до смърт”, призова той .

Източник: вестник Струма

Свързани новини

Крадци си натъпкаха джобовете с евро, разбиха метална каса

bilyana

Театър и дискотека на открито в ДГ № 4 „Роса“ за Деня на детето

desi

Задигнаха 1 500 лв. от частен дом в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.