Кметът на Белица Радослав Ревански с нова заповед за въвеждане на временни противоепидемични мерки

Кметът на Белица Радослав Ревански издаде заповед за въвеждане на временни противоепидемични мерки
Cъс заповед № РД-15-388/ 23.11.2020 на кмета Радослав Ревански се ВЪВЕЖДАТ временни противоепидемични мерки на територията на община Белица, считано от 00:00 часа на 24.11.2020 год. до 07.12.2020 год. включително.
1. Преустановяват се присъствените учебни занятия (в т.ч. учебни практики, стажове, изнесени учебни часове и др.) за учениците от пети до дванадесети клас. В срока на мерките учебните занятия да преминат в обучение на електронна среда от разстояние. Изключение е Професионална гимназия „Никола Й. Вапцаров“ гр. Белица.
2. Преустановяват се присъствените групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска по отношение на занятия за деца до четвърти клас, когато са организирани по начин, който не допуска смесване на деца от различни паралелки/групи.
3. Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на закрито и открито се провеждат без публика.
4. Въвеждам вечерен час 20:00 часа за непълнолетни (лица ненавършили 18 годишна възраст).
5. Дейностите, които не са преустановени или забранени с тази заповед, се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки, въведени със Заповед №РД-01-609 от 21.10.2020 год. на министъра на здравеопазването.
II. Заповедта да се сведе до знанието на населението и директорите на училищата на територията на община Белица като се публикува на сайта на общината и разлепи на определените видни места.
III. Контрол по изпълнение на настоящата заповед възлагам на Началника на ПУ-Белица към РУ-Разлог. Кметовете и кметските наместници по населени места да оказват пълно съдействие на служителите на Полицията като създават организация за осъществяването на контрол по изпълнението на разпоредените мерки, за гр. Белица – Лазар Лардев – Главен специалист „ОМП“ и доброволно формирование към община Белица.
IV. Препис от настоящата заповед да се връчи на горе-посочените лица за сведение и изпълнение.
КМЕТ НА ОБЩИНА БЕЛИЦА: /П/
РАДОСЛАВ РЕВАНСКИ

Свързани новини

Мъж пострада след инцидент с каруца в „Струмско“

Regiona

Нов случай на коронавирус е потвърден в Благоевград

vesito

Стадион „Христо Ботев“ в Благоевград с обновено, по-качествено осветление

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.