Кметът Илко Стоянов даде символично начало за реконструкция и модернизация на помещение в СБАЛО „Св. Мина“

Кметът на Благоевград Илко Стоянов направи символична първа копка на помещение в СБАЛО „Св. Мина“, в което ще бъде монтиран нов, надежден, високотехнологичен линеен ускорител, предназначен за лъчетерапия на пациенти с онкологични заболявания.
Предстои мястото да бъде основно ремонтирано, като през м. юни тази година се очаква медицинската апаратура да бъде доставена и монтирана, а през юли да започне реалното лечение.
В церемонията по време на първата копка участие взеха още председателят на Общински съвет – Радослав Тасков, управителят на СБАЛО д-р Теодор Велчев, лекари и медицински сестри.
С новия линеен ускорител ще бъде повишено качеството на лечение на пациентите в болничното заведение.
Сред предимствата на апарата са, че той излъчва по-висока енергия. Това от своя страна дава възможност за третиране на образувания с неправилна форма, такива разположени по-дълбоко в тялото и на различни места.
Освен това повече пациенти ще могат да преминават през лъчетерапия за по-кратко време заради съвременните характеристики на уреда за лечение.
След доставката на линейния ускорител СБАЛО „Св. Мина“ ще бъде едно от малкото лечебни заведения в България, разполагащи с подобен апарат, на който ще могат да разчитат пациенти от Благоевград и различни области в страната.

Свързани новини

Деца със златни сърца проявиха огромен човешки жест в Крупник

vesito

Бюджетното наследство на бившия кмет Георги Икономов – разоряващо за Банско

vesito

Спешно дезинфекцират СПО в Благоевград, фелдшер с коронавирус

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.