Кметът даде назаден за намаляване на помощите за новородени

Кметът на Благоевград Илко Стоянов оттегли предложението от Общински съвет – Благоевград за намаляване на еднократна финансова помощ при раждане или осиновяване на първо, второ, трето дете, близнаци и тризнаци.
“Мотивите за решението ми са съвсем разбираеми. Като кмет аз се вслушвам в гласа на хората. Вследствие на проведени разговори прецених, че моментът не е подходящ. Предвид COVID кризата съм на мнение, че Общината следва да помага с каквото е възможно на младите родители. Истината е, че Бюджетът е изключително натоварен и запазването на стойностите ще даде отрицателен ефект върху други дейности в него, но децата са наш приоритет“, коментира кметът.
След оттегляне на предложението, еднократната финансова помощ за първо дете остава 900 лева при родител с висше образование, 600 лева за родител със средно образование, 200 лева за родител с основно образование.
За второ дете при родител с висше образование паричната помощ остава 1110 лева, при родител със средно образование 800 лева, при родител с основно образование 250 лева. По решение на кмета Илко Стоянов се запазват паричните стойности и за трето дете – при родител с висше образование 2000 лева, при родител със средно образование 1000 лева, при родител с основно образование 300 лева. При раждане на близнаци, тризнаци и т.н. еднократната парична помощ остава 1000 лева, без да се отчита образованието н майката и поредността на децата.

Свързани новини

С богата програма Община Сандански ще отбележи Деня на независимостта на България

bilyana

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Област Благоевград, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 29.06-03.07.2020 г.

bilyana

34-годишен моторист пострада при катастрофа с товарен камион

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.