Китай прогнозира появата на нов „X-вирус“

Човечеството със сигурност ще се сблъска с нов смъртоносен вирус в бъдеще. Това обяви ръководителят на Китайския център за контрол и превенция на заболяванията Гао Фу пред международен форум за ролята на науката и технологиите в обществото.

„Светът е изправен не само пред пандемията от коронавирус, но и пред редица други проблеми, като инфодемията, когато се преплитат почти неразличимо информация и дезинформация. Това поражда много слухове и проблеми, които трябва да бъдат решени“, казва специалистът.

Гао Фу подчерта, че в бъдеще светът със сигурност ще се сблъска с т. Нар. „Х вирус“, чиито характеристики все още не са известни на никого и които могат да се появят навсякъде и по всяко време.

„За бъдещето на човечеството е необходимо да работим заедно, за да разрешим проблемите си. В тази връзка предлагам да се ръководим от „принципа на четирите С“: сътрудничество (cooperation), конкуренция (competition), комуникация (communication) и накрая координация (coordination), (координация)“, подчерта експертът.

От горните принципи той специално подчерта ролята на бързия обмен на информация, тъй като именно откритият обмен на информация от страна на Китай позволи на учените по целия свят да започнат разработването на ваксини срещу коронавирус и да постигнат успехи за толкова кратко време, предаде БГНЕС.

Свързани новини

Цената на електроенергията в Европа ще остане висока и през 2022 г.

Regiona

НАП погва интернет търговците

Regiona

Бизнес доверието в Германия се свива заради тревогите за веригите за доставки

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.