Кирил Петков в Благоевград: Със сигурност с Асен Василев ще бъдем част от промяната, имаме енергия за това

„С президента съм имал много положителни разговори. Моята гледна точка, когато взимаме решението с Асен Василев, е как може да продължим промяната по най-ефективния начин. Със сигурност ще бъдем част от промяната, имаме енергия за това. Вярвам, че България може да се промени много бързо, стига да се правят правилните стъпки. Имаме идеи”. Това заяви министърът на икономиката Кирил Пектов в Благоевград.

„Докато съм служебен министър няма да говоря за политическо бъдеще. Дори и в тези последни дни искаме да свършим реални задачи. Обещавам, че с най-голяма удоволствие ще ви кажа моите планове”, каза още той.

По думите му да си част от промяната има много форми, стига човек да иска и да го прави.

„Важно ни е докато сме служебни министри да сме аполитични, защото иначе едва ли не използваме в момента трибуната, за да си правим ПР. Не искаме това, искаме да свършваме реални неща”, категоричен бе Кирил Петков.

„Тъй като постоянно ме питат къде са ми бизнесите и къде съм си плащал данъците, искам да кажа, че през последните 12 години съм си платил всички данъци в България и съм абсолютно горд, защото не са малко. Ако се съберат, със сигурност са над 1 млн. чисти данъци към държавата. Всички те са платени на базата на експортни продукти, износ от България в чужбина, като работната ръка е била 100% в България”, заяви министърът на икономиката. И добави: „Бизнесите ми са български. Всичко се работеше оттук. Плащал съм всяка една стотинка от данъците си навреме. Горд съм да застана пред вас и да го кажа”.

„Благоевград има невероятно съкровище – университетите, които са в него. Ако се погледне на всички завършили Американския университет например – те биха били идеалните хора, които да рекламират общината и да привличат инвеститори. Ако се използва цялата тази енергия на студентите в развитието на града, Благоевград има възможност да дръпне много силно напред”, заяви икономическият министър.

„Вярвам, че Благоевград ще бъде икономически пример, който можем и занапред да го даваме като добър пример за България. Вярвам, че всяка община в България има своето конкурентно предимство. Трябва да видим кое е то и да се фокусираме върху него”, добави Петков.

Свързани новини

/Видео/  Пищни девойки от „Струмско“ вдигаха наздравици, имитирайки реалитито „Търси се ергенът“. Време ли е за празник!?

vesito

Благоевградчанинът Димитър Калайджиев изпълни обещанието си към Веселка

vyara

/Видео/ Комисар Стоян Маламов говори за контрола по празниците в Пиринско

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.