Кирил Алексиев остава начело на Регионалния исторически музей в Благоевград

Временният директор на Регионалния исторически музей Кирил Алексив остава начело на институцията, но вече като титуляр. Той е победител в конкурса за мястото, който се проведе във вторник в кметството в Благоевград с участието на солидна комисия, начело със зам. кмета по културата инж. Василиса Павлова и експерти от Министерство на културата, от Българската асоциация на работодателите в областта на културата, трима директори на регионални музей в страната, трима представители на общината и по един на синдикатите КНСБ и КТ „Подкрепа“. В надпреварата се включиха трима, всички с докторска степен. Конкуренти на К. Алексиев бяха бившят му колега археологът Денис Исаев и екс директорът на РИМ – Благоевград Христина Цонева, също археолог, която през 2013 г. по време на управленския си мандат го е назначила в институцията. За участие в конкурса кандидатите трябваше да представят концепциите си за развитие на музея през стартиращия 5- годишен мандат като по време на индивидуалните интервюта комисията е задавала едни и същи въпроси на всички, свързани с визията за развитие на институцията и с решаване на конкретни казуси от управленски характер.

К. Алексиев е историк, той оглави РИМ преди 2 г. веднага след изтичането на мандата на предшественичката му Хр. Цонева, която бе отстранена изненадващо и без мотив от предишното кметско ръководство на Благоевград. Той е с 8 г. стаж в институцията като преди това е работил като асистент в ЮЗУ „Н. Рилски“ и като преподавател по история в НХГ и в ІІІ ОУ. Доктор е по международно право и международни отношения.

Източник: Вестник“Струма“

Свързани новини

Зловещ куриоз: Мъж, мъртъв от 31 години, още се води жив

vesito

Затвориха пътя от Бело поле за Българчево

desi

Много добра новина за най-бедните българи

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.