Катаджия прибрал 230 лв. рушвет в нощта на Хелоуин

Униформеният признал вината си

Служител на КАТ-София призна пред съда, че е прибрал рушвет от 230 лева от млада шофьорка и се отърва с 2-годишна условна присъда, 2000 лева глоба и забрана за 3 години да работи в МВР. Наказанието му вече е влязло в сила, съобщиха днес от Софийска градска прокуратура.

Делото е било гледано по съкратената процедура, като подкупният катаджията признал напълно вината си и се разкайвал искрено. Адвокатът му молел за условна присъда, тъй като полицаят следвал задочно в два университета, а съдията от Софийския градски съд преценил, че има изгледи корумпираният да се поправи и без да лежи в затвора.

Пътният полицай получил подкупа на 1 ноември 2019 г. – в нощта на Хелоуин. В 4 часа призори на автобусна спирка до НДК, униформеният от КАТ-София спрял за проверка автомобил с младежи, които се връщали от дискотека. Като видял, че шофьорката е взела книжка наскоро и едва ли познава добре Закона за движение по пътищата, решил да я измами. Започнал да є пробутва мъглявите идеи, които се обсъждат от 10 години по телевизорите: на новите шофьори да се забрани 2 години да карат нощем без придружител, да не возят компания от връстници, да не карат мощни автомобили. Заплашил момичето, че ще го глоби 2000 лева, ще го арестува и отведе зад решетките в най-близкото РПУ, ще свали номерата на колата и още цял репертоар от полицейски трикове, прилагани по пътищата.

Младата водачка се разплакала и започнала да моли за милост и да “оправи нещата”, но є били останали само 50 лева в портмонето. Служителят на реда казал, че това не са пари и є казал да събере всички банкноти, които имат приятелите ѝ, пътуващи в колата. Получил общо 230 лева, но тази алчност му изяла фуражката. Не шофьорката, а друго момиче, което също дало последните си пари, разказало рушветчийската история на баща си, който отишъл и подал жалба в МВР.

За чест на отдела по “Вътрешна сигурност”, случаят не останал недоказан, а стигнал до прокуратурата и оттам – до съда, където процесът приключил с едно заседание.

в.ТРУД

Свързани новини

НаПУК на оптимистите рискът от имотни балони нараства

Regiona

Внимание: Бум на измами при покупки в интернет

vesito

Засилен интерес към екскурзии и спа почивки на  благоевградчани по време на великденските празници

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.