Каракачанов се оттегля от лидерския пост във ВМРО

След като 25 години еднолично ръководи ВМРО, Красимир Каракачанов смята да отстъпи ръководството на партията на триумвират – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди. Те ще са съпредседатели, обясни Каракачанов във Фейсбук.

Промените трябва да станат на планирания за 12 февруари конгрес на партията.

Самият той няма намерение да излиза в политическа пенсия и декларира, че ще продължи да работи активно за авторитета на ВМРО.

“Ще заема своето място, такова, каквато ми отредят Конгресът и членовете на Организацията“, пише Каракачанов.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKrasimirKarakachanovVMRO%2Fposts%2F497357818421235&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“657″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

Според него в ръководството на партията трябва да се ангажират млади хора в ръководството и да не се създават условия за разединение.

Той оценява високо представянето на ВМРО в последното правителство начело с Бойко Борисов, но отчита, че партията му сега е извън парламента и трябват промени.

По думите му каузата на ВМРО – отстояване на идеалите, българщината и националните интереси и твърдата позиция към Северна Македония, трябва да продължи.

 

 

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Тираджия, който е бил на косъм от смъртта, се сблъска с действителността в родното здравеопазване

vesito

Започнаха анулации на почивки за Гърция

vesito

К: Свят | Полша увеличава четири пъти войниците на границата с Беларус, Ердоган се отказа да гони посланици

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.