Кантарджиев ще консултира Столичната община за ваксинацията

Проф. Тодор Кантарджиев ще консултира Столичната община за ваксинационния процес.

До това се стигна, след като Кантарджиев беше пенсиониран и освободен от поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести, той благодари, че от кметството на София му се доверяват в битката със заразата. 

„Благодаря на проф. Кантарджиев, че прие поканата ми да участва в организацията на процеса на ваксинация в София. Убедена съм, че както със знанията и опита си, така и с умението му да обяснява проф. Кантарджиев ще допринесе повече хора в София да пожелаят да се ваксинират“, написа кметът на София Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

По-рано в събота Кантарджиев обяви, че не е обиден или огорчен от бързото си пенсиониране. „Благодаря човешки на хората – разбрах колко много ме уважават. Искам да се поклоня пред колегите, защото станаха малко набързо нещата, но по-добър колектив за тези 140 години в Националния център по заразни и паразитни болести не е имало“, каза той пред БНТ. 

По думите му нищо трагично и драматично не е станало с неговото пенсиониране. „Дай Боже, всеки така да го изпратят. Молбата ми към колегите е, че вече демонстрираха своето отношение, няма нужда да настоява“, заяви още проф. Кантарджиев.

Мисля, че много хора, които замисляха моето отстраняване, сега съжаляват, добави той. 

Кантарджиев добави, че трябва да се наблегне на имунизацията в страната и насочването към възрастни и трудноподвижни хора са правилни.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

КАТ с нова акция от днес

vesito

Министър Кацаров се ваксинира с Janssen

desi

Отбелязваме 112 години Независимост на България

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.