Кандидатът за народен представител Елена Чучулайна: Можем да съхраним семейните ценности

Елена Чучулайна е родена в град Банско. Завършила е висшето си образование в УНСС със специалност „Политология“ и магистърска степен по Международни отношения. Тя е кандидат за народен представител в листата на Коалиция „БСП за България“ в 1 МИР – Благоевград.

Като майка на малко дете неин основен приоритет е политиката на БСП в социалната и образователната сфера. „Не мога да не се боря за да продължим тази последователна политика. За седем месеца успяхме да осигурим безплатни детски градини и ясли, увеличихме размера на майчинството през втората година от 650 лв. на 710 лв. Увеличихме детските надбавки. Постигнахме 600 лв. необлагаем минимум за първо дете и 1200 лв. за второ“, коментира кандидатът за народен представител Елена Чучулайна.

Тя бе категорична, че ако БСП бъде част от следващото управление на страната, ще бъдат изпълнени и останалите приоритети на партията, които са заложени в предизборната програма. „Можем да осигурим повишаване на еднократната помощ при раждане. Можем да гарантираме безплатни процедури за всички хора с репродуктивни проблеми, които искат да имат дете. Можем да обвържем размера на майчинството през втората година с размера на минималната работна заплата“, коментира Елена Чучулайна.

Тя допълни също, че грижата за децата е свързана също и с осигуряването на благоприятна образователна среда за тях, което също е сред приоритетите на БСП. Това може да стане чрез преодоляване на регионалните неравенства в образованието, осигуряване на един учебник за един клас по един предмет, осигуряване на еднократна помощ от 350 лв. за всички ученици до осми клас.

„Няма да допуснем джендър идеология в училище. ДА! Можем да съхраним семейните ценности!“, категорична бе Елена Чучулайна – кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани новини

Браво! Доброволци от Благоевград спасиха отровено кученце

Regiona

Каруца блъсна дядо в Петрич, каруцарят избяга

vesito

Крадците се активизираха през празниците в Пиринско. Задигнаха агнета, дизелово гориво и още…

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.