Как да подредите правилно кухненското пространство?

Кухнята, любимото място на много дами и кулинарни критици, които обичат да експериментират с рецепти и да доставят красота в чиниите на семейството си. Да, но истината е, че зад цялото това удоволствие се крие истинско бедствие, което понякога съпътства едно добро ястие. Затова е важно да подреждате шкафовете в кухнята перфектно и умно, по този начин ще можете да я използвате максимално ефективно и да се радвате да перфектна подредба.

Как да подредите шкафовете в кухнята си?

Мястото, което винаги трябва да държите наистина много подредено и всяка вещ трябва да си има конкретно място. Задължително е в кухнята всичко, което използвате най-често да бъде в близост до вас и да не се налага да се качвате на стълба, за да го достигате. Всичко по-тежко дръжте в шкафовете отдолу, а чашите и чиниите спокойно може да сложите отгоре.

Нека всички тенджери, тави и кухненски помощници да се намират в шкафовете, които се намират по-надолу. Те са по-тежки и могат да наранят шкафовете, ако се поместват по-горе. Затова подреждайте ефективно и поставете онези, които използвате по-често по-напред, а другите дръжте на по-задните редици.

Ако се чудите, къде да поставяте всички подправки, олия, зърнени храни и други, нека те отново се намират в горната част на шкафовете. По този начин ще са недостъпни за децата и ще можете да се радвате на по-добра подредба. Също така, ако имате подправки и храни, които са еднакви ги подреждайте по срока им на годност. Така ще знаете, че онези, които са отпред са с по-кратък срок, а онези отзад ще издържат по-дълго време.

В кухнята е добре да съхранявате и някои домакински продукти и принадлежности, които да ви помагат в поддържането на хигиената. Там където държите кофата за отпадъци е добре да имате препаратите, които използвате за почистване, като често почиствайте и този шкаф. Освен това кърпите, с които си попивате ръцете също трябва да намерят място в кухнята. Отделете такова, в което да подредите старателно кърпите за ръце, парцалите за почистване, нови гъби и попивателни парцали за мивката.

А какво да правите с другите принадлежности и продукти?

Ако не знаете, какво да правите с останалите вещи е важно да намерите складово място, в което да подредите стелажи от: www.stelajitebg.com и да подредите останалите вещи. Там е добре да държите всички продукти, които имате в излишък, както и всички кухненски помощници, които не използвате толкова често.

С това складово помещение е важно държите всичко, което не е необходимо на ежедневна база да притежавате в самата кухня. Това ще ви позволи да държите кухнята си много по-подредена, да намирате всичко много по-бързо и да можете да почиствате ефективно мястото у дома.

Складовите помещения почиствайте старателно и често преглеждайте сроковете на годност, както и допълвайте липсите. По този начин ще сте сигурни, че имате всичко, от което имате нужда и в същото време ще имате едно подредено и ефективно място за съхранение на кухненски и домашни помощници и необходимости.

Кухнята е много важно място, което трябва да държите подредено, ефективно и ухае вкусно. Складовото помещение ще ви помогне да поддържате тази чистота и подредба, за да може да намирате всичко много по-лесно и да готвите с удоволствие. Как вие подреждате складовите помещения?

 

Свързани новини

Рецепта на деня: Кюфтенца от бяла риба

Regiona

Маска за сън – мода или тайно оръжие за красота

Regiona

Ето кои коктейли не трябва да поръчвате на първа среща

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.