Как да отворим лесно бутилка вино без тирбушон

Представете си, че разполагате с идеалната съботна вечер. Всички грижи от изминалата седмица са останали зад гърба ви: мислите за работа най-накрая отлитат и вие сте заедно с вашата половинка. Решавате да направите нощта романтична. Отивате до магазина, взимате бутилка вино и внезапно разбирате, че нямате тирбушон. Не се притеснявайте, защото имаме точните съвети за вас, пише dariknews.bg. За щастие се оказва, че може да използвате почти всичко под ръка, за да отворите бутилката.

1. Винт и плоски клещи.

Намерете винт и плоски клещи. Колкото по-голяма е главата на винта, толкова по-добре. Вземете го и го поставете в тапата, така че да стърчи с близо 1,5 сантиметра над нея. Използвайте плоски клещи, за да издърпате винта заедно с тапата. Ако нямате клещи, може да използвате керпеден.

2. Джобно ножче.

Може да премахнете тапата от бутилка вино с помощта на обикновено джобно ножче. Острието трябва да бъде достатъчно малко, за да се побере в гърлото на бутилката. Някои хора препоръчват употребата на джобно ножче с назъбено острие. Внимателно поставете ножа в тапата. Сега го раздвижете от ляво надясно. Внимателно издърпайте тапата нагоре, за да отворите бутилката. Забележка: Ако случайно сте поставили ножа в тапата под ъгъл, много внимателно се опитайте да притиснете бутилката към равна повърхност, докато се опитвате да издърпвате тапата. Гърлото на бутилката лесно може да се разбие.

3. Тел и плоски клещи.

Нужно ви е парче стоманена тел (например от вида, който се използва за направата на закачалки за дрехи). Ако е необходимо, я изправете. Използвайте клещи, за да огънете телта от ъгъл под 30 градуса. Внимателно прокарайте телта между ръба на тапата и гърлото на бутилката, докато куката мине под тапата. Ако искате, може да поставите ръкавици, за да намалите триенето от телта с кожата на ръцете.

4. Кламер и химикалка.

Вземете два кламера и една химикалка. Разгънете кламерите, като оставите само U-образната форма в двата им края. Прокарайте единия кламер между тапата и гърлото на стъклената бутилка. Когато достигне края на тапата, го завъртете, за да образувате захват, с който да я издърпате. Направете същото с другия кламер. Хванете двата края, които стърчат в горната част и ги усучете. След това прокарайте химикал или молив през дупчицата и внимателно издърпайте тапата.

5. Винт и държач за царевица.

Ако замените плоските клещи с държач на царевичен кочан и го използвате в комбинация с винт, може да получите нещо, подобно на Т-образен тирбушон. Винтът има функция на хоризонтална част от тапата и вертикална от държача. Запомнете, държачът на царевичния кочан трябва да бъде по-малък от главата на винта. Внимателно притиснете винта към тапата. Използвайте държача на царевичния кочан така, че неговите два шипа да прихванат здраво главата на винта. Използвайте показалец и среден пръст, за да издърпате държача на царевичния кочан. По този начин може да премахнете безопасно тапата от бутилката.

6. Нож и химикал.

Този метод включва бутане на тапата в бутилката. Промушете корка с нещо остро. Това ще доведе до намаляване на налягането в бутилката, преди да избутате тапата. Поставете бутилката на пода или всяка друга твърда, стабилна или хоризонтална повърхност. Притиснете корка надолу като използвате химикал или друг предмет, който не е остър и има подходяща широчина в сравнение с тази на тапата.

7. Чук тип „кози крак“ и малки пирони.

Внимателно забийте пироните в тапата, като ги подредите в една линия с малко пространство между тях. Използвайте главата на чука като ефективен лост. Издърпайте тапата от бутилката и … когато най-накрая я отворите…е време да си налеете чаша и да се отпуснете…

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Рецепта на деня: Летен десерт „Итън мес“

Regiona

Рецепта на деня: Сладко с тиква и портокали

Regiona

Цитиридис си взе яхта

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.