Как бързо да махнем горчивината от патладжана

Патладжаните са изключително популярен зеленчук по нашите географски ширини, при това точно в този преходен сезон между лято и есен.

„Сините домати”, както често биват наричани, всъщност са далечни роднини на картофите и имат изключително високо съдържание на витамини A, K, и C, желязо и сяра

Колкото и да са вкусни и ароматни, много домакини стоят настрана от патладжаните, защото се притесняват от предварителната им обработка. Да, истина е, че ако не са добре приготвени, патладжаните могат да горчат доста. Затова днес ще ви споделим хитър трик,с който лесно да решите този проблем и да се „помирите” с патладжана, пише actualno.com.

Нарежете на филийки или кубчета, посолете ги обилно и ги оставете за 30-40 минути, а може и час, докато се отцедят от излишните течности, в това число и горчивината. Това може да стане и чрез накисване на патладжаните в солена вода. Другият начин да се освободите от горчивината на патладжаните е като ги замразите във фризер за няколко часа. Когато се отпуснат на стайна температура, те отново ще се освободят от излишната течност и съдържащия се в тях соланин, който е причината за горчивия вкус.

Източник: fakti.bg

Свързани новини

Ники Кънчев стана кожа и кости (СНИМКИ)

Regiona

Певиците от Little Mix станаха майки по едно и също време (СНИМКИ)

Regiona

Светлана и Николета готвят таен общ проект

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.