Какви са версиите за смъртта на 15-годишното момиче в Сливен

15-годишно момиче почина в Сливенската болница. Родителите се съмняват в лекарска небрежност.

На 15 юни детето се е почувствало зле, на 16-и родителите са потърсили помощ от личния лекар с консултация с хирург. Няма установено остро хирургично заболяване. След това обаче детето се влошава и е прието в детското отделение. Последват няколко консултации с хирург, но за съжаление на 19-и детето се почувствало още по-зле. Лекарите решават да направят операция и при скенера детето издъхва.

Родителите на 15-годишната Зейнеп са категорични, че ще търсят справедливост за случилото се и обвиняват лекарите в небрежност. Близките твърдят, че лекарите са им казали друго, а на смъртния акт пише пукнат перитонит.

Зам.-директорът на болницата Хрисан Хрисантов обясни, че епикриза няма, а това е етапна епикриза. Той потвърди, че в смъртния акт пише дифузен перитонит. Останалите хистологични изследвания ще излязат до около 20 дни.

Консултирана е 4 пъти с хирург, като първите трима отхвърлят хирургичен корем, четвъртият на 19-и намира остър хирургичен корем и решава детето да бъде приведено в хирургично отделение за операция в спешен порядък“, обясни пред БНТ зам.-директорът.

Той допълни, че е проведена консултация с гинеколог, но няма гинекологичен проблем.

Според него не може да става дума за лекарска грешка, а за забавено лечение.

Свързани новини

Трета жертва на адското отмъщение на бившия полицай, взривил блок

vesito

Земетресение разтресе тази нощ Гърция

vesito

ЧЕЗ ЕЛЕКТРО ПОДАРЯВА ПО ЕДНА СМЕТКА ЗА ТОК ВСЯКА СЕДМИЦА ДО КРАЯ НА МАЙ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.