Кадрова метла: Освобождават Росица Димитрова от шефския пост във ВиК-Благоевград?

Кадровата метла на второто служебното правителство на премиера Стефан Янев срещу кадрите на ГЕРБ стигна и до ВиК – Благоевград. До дни се очаква дългогодишният управител инж. Росица Димитрова да бъде освободена от поста, според източници на „Струма”.

Припомняме, че Росица Димитрова пое поста през 2014 година и е несменяема до момента. По професия тя е строителен инженер със специалност ВиК мрежи и съоръжения от УАСГ – София и инженер-химик с магистърска степен към ХТМУ – София. Притежава допълнителни квалификации в областта на управлението на инвестиционни проекти от ВиК оператори, икономика и мениджмънт на ВиК отрасъла, професионален мениджмънт и др. Във „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград работи от 2010 г. Дружеството има 4 регионални подразделения, екип от 540 души и предоставя водоснабдителна услуга на 11 общини от Благоевградска област с население близо 200 000 души.

За мястото на Росица Димитрова вече се спрягат имената на някогашния ВиК управител Георги Тумбев и на настоящия шеф на „Спортни имоти” в община Благоевград Валери Миков.

Новината за отстраняването на Димитрова от поста идва само няколко дни след като бе избрана за член на националното ръководство на Жени ГЕРБ. Росица Димитрова е и лидер на общинската структура на партията в Благоевград, тя е поредният опитен кадър на ГЕРБ в Пиринско, който бива отстранен от служебния кабинет по политически причини. Веднага след назначаването на първия кабинет на Стефан Янев бе сменен областният управител Бисер Михайлов и заменен с Николай Шушков, последва смяната на старши комисар Дойчин Дочинов от шефското място на ОД на МВР в Благоевград. Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков на поста бе назначен старши комисар Георги Кандев. Кадровата метла се развихри и в Басейнова дирекция Западнобеломорски регион, където за директор на мястото на Момчил Пашов бе назначен бившият губернатор на Пиринско Владимир Димитров. Почти по същото време бе сменено и ръководството на РИОСВ, дългогодишният директор Ангел Георгиев бе заменен с бившия шеф на ДГС – Симитли Борислав Кутузов.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Прекратиха обществената поръчка по избора на изпълнител за рекултивация на градското сметище край Дупница

vesito

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, за периода 12.10-16.10.2020 г.

bilyana

93г. дядо Митко на крак при председателя на ОбС- Благоевград, не вярва на кмета

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.