Кадрова метла: Освобождават Росица Димитрова от шефския пост във ВиК-Благоевград?

Кадровата метла на второто служебното правителство на премиера Стефан Янев срещу кадрите на ГЕРБ стигна и до ВиК – Благоевград. До дни се очаква дългогодишният управител инж. Росица Димитрова да бъде освободена от поста, според източници на „Струма”.

Припомняме, че Росица Димитрова пое поста през 2014 година и е несменяема до момента. По професия тя е строителен инженер със специалност ВиК мрежи и съоръжения от УАСГ – София и инженер-химик с магистърска степен към ХТМУ – София. Притежава допълнителни квалификации в областта на управлението на инвестиционни проекти от ВиК оператори, икономика и мениджмънт на ВиК отрасъла, професионален мениджмънт и др. Във „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград работи от 2010 г. Дружеството има 4 регионални подразделения, екип от 540 души и предоставя водоснабдителна услуга на 11 общини от Благоевградска област с население близо 200 000 души.

За мястото на Росица Димитрова вече се спрягат имената на някогашния ВиК управител Георги Тумбев и на настоящия шеф на „Спортни имоти” в община Благоевград Валери Миков.

Новината за отстраняването на Димитрова от поста идва само няколко дни след като бе избрана за член на националното ръководство на Жени ГЕРБ. Росица Димитрова е и лидер на общинската структура на партията в Благоевград, тя е поредният опитен кадър на ГЕРБ в Пиринско, който бива отстранен от служебния кабинет по политически причини. Веднага след назначаването на първия кабинет на Стефан Янев бе сменен областният управител Бисер Михайлов и заменен с Николай Шушков, последва смяната на старши комисар Дойчин Дочинов от шефското място на ОД на МВР в Благоевград. Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков на поста бе назначен старши комисар Георги Кандев. Кадровата метла се развихри и в Басейнова дирекция Западнобеломорски регион, където за директор на мястото на Момчил Пашов бе назначен бившият губернатор на Пиринско Владимир Димитров. Почти по същото време бе сменено и ръководството на РИОСВ, дългогодишният директор Ангел Георгиев бе заменен с бившия шеф на ДГС – Симитли Борислав Кутузов.

Източник: Вестник Струма

Свързани новини

Добро е състоянието на мъжа с коронавирус в благоевградската болница

vesito

Ани Салич се стопи, вижте режима и…

vesito

Тъжна вест! Издъхна благоевградският адвокат Василка Христова

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.