Интригуваща среща в Благоевград с потомката на Йовков – Йова Станкова

На 21 септември, от 18:00 часа, в Градската художествена галерия в Благоевград писателката Йова Станкова ще представи новия си роман „Затворен в теб“.
“Затворен в теб” е “дисекция на мъжкото съзнание”, както го нарича един от читателите в публикувано ревю за романа. В него се засягат теми свързани с „чуждото“ и „своето“, на следващо място се развива темата за отчуждаването на хората, породено от дълги раздели.
Йова Станкова произхожда от рода на един от класиците на българската литература Йордан Йовков, нейната прабаба е негова племенница. Като дете младата писателка живее в Ангола, Африка, където посещава руско училище. След като семейството й се връща в България, завършва френска паралелка в 125-о СОУ „Боян Пенев“ с изучаване на чужди езици. Дипломира се в Лудвиг Максимилиан университет (Мюнхен) по специалностите „Наука за религията“, „Политология“ и „Руски език“. Обича да пътува, издава преди няколко години дебютния си роман „Галерия от светове“, а наскоро провокира читателите и с втория – „Затворен в теб“.
Йова Станкова е позната на любителите на съвременната българска литература в Благоевград още с първия си роман “Галерия от светове”, когото е представяла отново в Градската художествена галерия.
Предлагаме още една среща с Йова Станкова, заповядайте тази сряда, 21 септември, от 18:00 часа в Градската художествена галерия!

Свързани новини

Столична община и министър влязоха в спор за сарая на Гайтански

vesito

Гаф след гаф! Ремонтират „завещана“от екскмета улица

vyara

84 новозаразени с коронавирус в Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.