Интензивен трафик на леки автомобили на граничния пункт „Кулата-Промахон“

Интензивен е трафикът на леки автомобили, пътуващи към Гърция на граничния пункт „Кулата-Промахон“. Заради бързите тестове, които гръцките здравни власти продължават да правят на случаен принцип, колите изчакват в рамките на десет минути, преди да влязат в южната ни съседка. След отпадането на част от ограничителните мерки в Гърция и отварянето на плажовете за туристи, рязко се увиличи трафикът към южната ни съседка.

Тежкотоварни камиони на Кулата почти няма, но леките автомобили вече са образували опашка. Въпреки облекченията остава изискването за представяне QR код, който е персонален, отрицателен PCR тест или сертификат за ваксинация, както и такъв, който доказва прекарано заболяване и наличие на антитела.

Документите трябва да са преведени на английски, френски, немски, испански, италиански или руски език и да са издадени от сертифицирана лаборатория. Отрицателен резултат от направен антигенен тест гръцките власти все още не признават, уточниха дежурните екипи на Гранична полиция.

Един екип от гръцките здравни власти прави и бързи тестове на случаен принцип, което забавя сериозно при движването на автомобилите. Остава забраната за придвижване в южната ни съседка във времето от 0.30 минути до 5.00 сутринта. На връщане в страната ни, българите, които са били в Гърция се поставят под карантина, като ако в рамките на 24 часа представят отрицателен PCR тест пред РЗИ, се освобождават от нея.

Източник: БНР сн: архив

Свързани новини

Не се препоръчва ваксиниране с две различни ваксини

vesito

Никаква финансова дисциплина в община Благоевград! Сериозни пропуски в наредбите, установи одит на Сметната палата

vesito

Герой! Курсант от Микрево спаси живота на катастрофирала жена

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.