Имунизират срещу ковид-19 в пунктове на открито

И тази събота и неделя в София ще работят зелени коридори за ваксиниране в столичните паркове.

Желаещите да се имунизират могат да го направят в изнесените пунктове за ваксинация на столичната РЗИ от 9 до 16 ч. на входа на Южния парк откъм бул. „Гоце Делчев“, при входа на Борисовата градина откъм Орлов мост, на паркинга на хранителния магазин на бул. „Възкресение“ в квартал „Красна поляна“. От днес мобилен пункт за ваксинация е разкрит и в Северния парк  при входа откъм ул. „Бели Дунав“, а гражданите могат да избират каква ваксина да им бъде поставена.

„На открито, в приятна среда да популяризираме ваксинацията като процес, за да може да повече хора да си припомнят, че сега е времето за ваксинация, докато заболеваемостта е по-ниска“, каза пред БНР зам.-кметът по здравеопазване Дончо Барбалов.

Изнесени пунктове ще има в градовете Плевен, Стара Загора, Варна, Бургас, Пазарджик, Велинград и  Велико Търново.

График за работата на ваксинационните центрове на открито:

Плевен: На 05.06 (събота) и 06.06 (неделя) на пл. „Възраждане“ пред Мавзолея, ще бъде изнесен мобилен кабинет за имунизация с първа игла с ваксина срещу COVID-19.

Кабинетът ще работи от 10.00 до 16.00 ч. с всички разрешени за употреба в страната ваксини срещу COVID-19.

Стара Загора: На 06.06 (неделя)  на входа на парк „Артилерийски“ ще работи изнесен мобилен кабинет за имунизация  срещу COVID-19. Работното време на изнесения пункт ще бъде  от 9.00 до 14.00 часа.

Свързани новини

ЧЕЗ Разпределение стартира мащабна реконструкция за подобряване на електрозахранването в Монтанско

vesito

В понеделник Гърция открива сезона

vesito

Отстъпва ли заразата? Само 2-ма новозаразени в Благоевградска област

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.