Има справедливост! Доживотен затвор за убиеца на 7-годишната Кристин

Доживотна присъда без право на замяна постанови Окръжният съд  на 21-годишния Мартин Трифонов, обвинен за убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря. Убийството бе извършено на 15 август миналата година по особено жесток начин. Присъдата бе посрещната с аплодисменти от присъстващите в съдебна зала.

Съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете. Присъдата на Трифонов ще бъде изтърпяна при първоначален специален режим.

Делото се гледа по съкратената съдебна процедура. На днешното второ заседание бе изслушано вещото лице – съдебният лекар д-р Тома Чаушев, извършил аутопсията. Според показанията на патоанатома, травмите на детето, в частност черепно-мозъчната, са били несъвместими със живота и дори да му е била оказана лекарска помощ, Кристин нямало да оцелее.

Изслушани бяха и свидетелите на гражданските ищци – на бабата, дядото и майката на детето. Четиримата свидетели – близки на семейството и работодатели, заявиха, че семейството е покрусено след смъртта на детето. Майката на Кристин заявила, че иска да се самоубие, а бабата и дядото месец след инцидента са обявили къщата си за продажба заради мъката.

Не беше поискано представяне на нови доказателства. Мартин Трифонов отново не даде обяснение за постъпката си,пише лупа.бг. Прокурорът и близките на Кристин поискаха доживотна присъда без право на замяна, а защитникът на Мартин Трифонов и самият той се обявиха за по-лека присъда, предвид възрастта на подсъдимия и за да има време да се поправи.

Като причина за действията на Трифонов бе посочен животът, който той е водел, и това, че има бисоциално личностно разстройство, но въпреки това е осъзнавал какво прави.

Присъдата може да бъде бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Бургас. Защитникът на Трифонов не пожела да застане пред медиите и да обясни дали ще обжалва постановлението на Съда.

Милка Георгиева – бабата на убитото дете, заяви, че макар присъдата няма да върне Кристин, все пак е вид възмездие. Тя уточни, че не иска пари и дори обезщетението да бъде изплатено, ще дари парите на деца в нужда.

Свързани новини

36-годишна жена обеси малките си деца, за да прави секс с кучето си на спокойствие

Regiona

Син на бизнесмен се заби с джип за 150 бона в къща на съветник

vesito

Прокуратурата се зае с аптекаря, продавал маски по 10 лв.

desi

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.