Има ли достатъчно маски в аптеките в Благоевград?

Благоевградчани спазват наложените мерки за безопасност в търговските обекти.

На входа на всички търговски обекти са залепени бележки, които предупреждават клиентите, че пазаруването се извършва само и единствено с предпазни средства – маска или шал.

На входовете на много от търговските обекти са поставени и дезинфектанти.

Пред големите хранителни магазини охраната следи за спазването на реда и влизането на определения за това брой хора. Напрежение в чакащите няма. Струпване на хора – също.

Най-често хората пазаруват брашно, олио, ориз, консерви, хляб, спагети, захарни изделия, но не в промишлени количества, сподели за Радио Благоевград продавач- консултант. Отмина и истерията около пазаруването на тоалетна хартия, допълват магазинерите.

Повече хора имаше днес пред аптеките. Вероятната причина за това е заповедта, според която всички лица са длъжни да носят маска на обществени места.

На много места в аптеките обаче все още липсват въпросните предпазни маски. Гратисният период за снабдяване с тях е в 00:00 ч. в събота.

В понеделник здравният министър Кирил Ананиев разпореди, че носенето на предпазни маски става задължително на всички открити и закрити обществени места.

Еднократната маска струва около 1,50 лв. Най-масовите за многократна употреба варират между 2 и 4 лв.

Свързани новини

Посланикът на република Сърбия доц.д-р Желко Йович и почетният консул на Република Казахстан в България Митко Солаков на работна среща с председателя на ОбС Благоевград- Андон Тодоров

vesito

Повалиха пътен знак на ул.“Антон Чехов“ в Благоевград

vesito

Тъжна вест! Почина известен преподавател от ЮЗУ

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.