Илон Мъск резервира маса в ресторант в Белоградчик през април

Най-богатият човек в света Илон Мъск ще дойде в България през април, съобщи министърът на туризма Илин Димитров с възторжен постинг във Фейсбук.

“И… да, в крайна сметка ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобшения – сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда). Поне знаем, че ще го нахранят добре.Filip Zahariev, браво! Сега остана да се подготвим за пристигането на най-богатия инфлуенсър в света“, написа Димитров.

Мъск е бил атакуван от стотици съобщения от България, след като ден преди това оприличи Белоградчишката крепост на фантастичен пейзаж от любима негова видеоигра.

Интересното обаче е, че човек, който се представя за част от екипа на Мъск, е изпратил брандирано със SpaceX писмо за потвърждение до електронната поща на местен ресторант в Белоградчик – ОНА. С него се иска съдействието на ресторанта за визитата на Мъск, а не от правителството.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Frestaurant.ona%2Fposts%2Fpfbid02sCNnH5oAzvdmPfJbTHKMD2bSH1E3g95Ab1MLnW8ScWXodyyMfrP8AASiLoEmNCvfl&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“812″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

“Добра нощ, приятели! И незабравима! Изглежда, скоро в нашето скромно селце, ще посрещнем още важни гости! Стискайте палци!  Каквото зависи от нас, за да впечатлим тези хора, ще го направим и ще дадем най-доброто от себе си, както винаги! Всичко останало е в ръцете на Община Белоградчик. Нямаме търпение да видим, способна ли е тя, да придаде на региона по-приветлив вид, за да посрещнем тези гости с високо вдигната глава, а не да се червим като домати“, написа екипът на ресторантът.

Има обаче и някои български проблеми: „Имаме около 5 месеца, което смятаме, не са никак малко време, за да се асфалтира поне главната улица на нашето разбито село и да се подменят едни мижави 200 метра тръба! Скоро ще ви разкажем за този проблем, с който се борим от самото ни начало, и който не веднъж е поставял под съмнение решението ни да се върнем тук, у дома в България, и да развиваме този скъп за нас регион“, пише екипът на заведението.

“Силно се надяваме и вярваме, че сега вече, Община Белоградчик има сериозна причина, да превърне родната къща на проф. Виден Табаков в модерен музей, какъвто заслужава да бъде!“, допълват от заведението.

Има и специални благодарности към известния български фотограф Владислав Терзийски, чиято снимка на Белоградчишката крепостпривлече вниманието на Мъск.

<iframe src=“https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Filin.dimitrov%2Fposts%2Fpfbid0YgJ7s4ssuykiAwzNbRt5RpdKw7wHKfQoP8R3uyARcjUuH5cE35zQWj9aku1y4a35l&show_text=true&width=500″ width=“500″ height=“898″ style=“border:none;overflow:hidden“ scrolling=“no“ frameborder=“0″ allowfullscreen=“true“ allow=“autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share“></iframe>

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Двама убити и 7 ранени след стрелба на сватба в Нова Загора

vesito

Откриха изчезналия хеликоптер, пилотът е починал

vesito

Четири деца спасиха село от пожар

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.