Илко Стоянов стана член на  Регионалния съвет за развитие на Югозападния район

Кметът на община Благоевград – Илко Стоянов, бе избран единодушно за член на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район. Това стана на работна среща в Правец на представители на общините от Югозападна България. От 52-те общини от областите Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София само 17 са представени в Регионалния съвет за развитие. Той е основен фактор в цялостния процес на планиране, управление, координация и изпълнение на регионалния план за развитие, както и в процесите, свързани с изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС.

На работен форум, чийто домакин е община Правец, кметове и председатели на общински съвети от Югозападния район обсъдиха възможностите, които в следващите седем години ще имат общините за подкрепа на проекти с европейско финансиране. Акцент в разговорите бе създаването и развитието на междуобщински партньорства.

„Следващият програмен период е много важен за развитието на нашата община. Фокусът на ЕС ще е към регионите и партньорствата. Ние трябва да подготвим успешни проекти”, сподели Илко Стоянов.

Той уточни, че е провел важни разговори с колегите си и с представители на АПИ. Градоначалникът е дискутирал темите и с Йорданка Фандъкова, кмет на София, тъй като Благоевград и столицата са в един програмен пакет.

„Моята цел е да кандидатстваме с проекти, които дават добавена стойност за жителите на нашата община. Занапред няма да има 100% финансиране на проектите от ЕС, а общините ще ги съфинансират със свой финансов ресурс. Затова сме длъжни да предлагаме качествени проекти и да следим за доброто им изпълнение”, каза още кметът на Благоевград.

Свързани новини

Неизвестен удари в главата и ограби възрастен мъж в Благоевград

vesito

ЮЗУ преподавателката доц. д-р Екатерина Митова отпразнува 55-и рожден ден с верни приятели

vesito

Арестуваха двама 25-годишни с дрога, откриха и пачки с банкноти в домовете им

bilyana

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.