Илиян Василев: Олимпиадата показа, че и в управлението трябва да отстъпим място на жените

Не знам как сте, български мъже, но тази Олимпиада показа, че жените ни превъзхождат по много, много линии. Отдаденост, дух, професионализъм, дръзновение, мечти, борбеност – списъкът е дълъг.

Крайно време е да признаем, че ако те печелят признание в света, трябва да го получат и у нас и трябва да им отстъпим място в управлението на страната. „Слабият“ пол ни отсрами в Токио и показа лидерство и шампионски дух, там където политическите ни лидери се провалиха. От „силния“ пол само един бивш министър пое отговорността за успеха.

Гротеска, нали!?

Отвъд законното патриотично чувство, на което всички имаме право, защото то сплотява и издига нацията, пък и всеки има нужда от щастие, практичният извод е – трябва да дадем поне равен шанс на момичетата да водят с примера си, защото банките в Парламента са заети с много самовлюбени мачовци, които не могат да свършат работа за пет пари. Не съм привърженик на квотите, защото раждат изкуствени привилегии, но поне трябва да имам задължителен минимум от 40 процента в Народно събрание, правителство, ВСС.

Знам, че повечето от дамите ще предпочетат не постове, а прегръдка, внимание, любов, но от гледна точка на националния интерес, премахването на бариерите пред равното представителство на жените е задължително условие за напредъка ни.

Да благодарим на момичетата за стореното на тази Олимпиада.

Facebook, Илиян Василев

Източник: frognews.bg

Свързани новини

Игрите в Пекин са поредните, които значително надвишават бюджета си

Regiona

Заразата напредва в Благоевград: Още 15 болни от коронавирус 

vesito

K: Свят | Търговската сделка между ЕС и Австралия е във фризера, масова евакуация на Канарите заради изригнал вулкан

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.