Икони от банската художествена школа ще бъдат изложени в Полша

През следващата седмица, икони от Постоянната иконна изложба към Музеен комплекс-Банско ще бъдат подредени в Българския културен институт в полската столица Варшава, където ще останат до м.декември. Иконите ще бъдат показани след това и в един от най-старите градове в Полша – Краков.
Творбите на майсторите от Банската иконописна школа са представени в изложба под надслов „Багри на вярата”. Експозицията вече беше представена през м.април в българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена, а сега ще зарадва и ценителите на българското възрожденско изкуство в Полша.
Изложбата е посветена на 300-годишнината от рождението на св. Паисий Хилендарски и 260-годишнината от написването на История славянобългарска.

Свързани новини

2 500 безплатни маски за жителите на Благоевград, Петрич, Сандански и Гоце Делчев ще раздадат Андрей Новаков, депутати и младежи от ГЕРБ

vesito

Община Благоевград благоустрои участък от основна пътна артерия в с. Еленово

vesito

Европа внася рекордно количество руски втечнен природен газ

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.