ИЗРИСУВАХА ТРАФОПОСТ В ПЛЕВЕН С ПРИЗИВ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ПЧЕЛИТЕ

ЧЕЗ Разпределение припозна каузата и предостави фасадата на съоръжението на твореца PavArt

 

ЧЕЗ Разпределение България предостави за изрисуване стените на трафопост в Плевен на художника Павлин Методиев, по-познат под псевдонима PavArt. Красиви графити с кауза озариха бул. Христо Ботев в града.

 

Творецът, който получи възможност да претвори своята идея върху фасадата на електроразпределителното съоръжение, изрази своята благодарност към дружеството и сподели посланието на образите, залегнали в произведението му.

 

„Да се замислим за опазването на околната среда и спасяването на пчелите е призивът в основата на работата ми. Ако освен да донеса позитивно настроение на преминаващите, успея да привлека вниманието на поне няколко човека и те си дадат сметка, че пчелите за заплашени от изчезване, да проучат защо, то за мен това ще е успех“, коментира PavArt.

 

Близо 90% от дивите цъфтящи растителни видове в света зависят от опрашването на пчелите, заедно с повече от 75% от хранителните култури и 35% от световната земеделска земя. За последните 15 години близо 40% от пчелите са изчезнали и популацията им все повече намалява. През 2017 г. ООН  определи  20 май за световен ден на пчелите, с призив да се повиши осведомеността за значението им, заплахите, с които се сблъскват и техния принос за устойчиво развитие.

 

Свързани новини

Бил Клинтън събира в София лидери в търсене на решения за хранителната сигурност, климата и равенството на половете

Regiona

Въвеждат безплатни антигенни тестове на граничните пунктове

vesito

Гърция регистрира първи смъртен случай на ваксиниран срещу COVID-19

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.