Изпращат полицаи пред Бюрата по труда

В Бюрата по труда до момента са регистрирани 61 644 лица, търсещи работа, – такива, които са загубили работата си в България, както и такива, които са се върнали от чужбина, съобщи на извънреден брифинг министърът на труда и социалната политика Деница Сачев.

 

32 041 души са подали заявления за парично обезщетение за безработица, а 9 830 са тези, които са намерили работа от началото на извънредното положение до момента.

Относно огромните опашки пред Бюрата по труда министърът коментира, че до този момент само за последните 20 работни дни в Бюрата по труда са обработени над 103 хиляди различни заявления, сред които и такива, в които хората се разписват за различни срокове по обезщетения.

Среднодневно в Бюрата по труда се обслужват около 4 хиляди души, и трябва да се прояви разбиране към извънредното натоварване, на което са подложени.

С МВР във всички областни градове ще бъдат изпратени и служители на полицията, за да помагат в реда по време на опашките. Открити са и в много от областните градове и допълнителни офиси.

 

Свързани новини

Ген. Мутафчийски: Ще предложа да останат да работят аптеките, хран.магазини, бензиностанциите и банките

vesito

Баба Надие трогна цяла България с жеста си

vesito

Автобус се преобърна и блъсна пешеходка в София

vyara

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.