Измамена жена изригна: Вижте как ни цакат с цените в хипермаркетите

Възмутена столичанка написа дълга публикация в социалната мрежа Фейсбук. Вместо обявената цена от 8,31 лв. за пилешко бонфиле на марката „Roso“, тя е била таксувана 10,39 лв. в столичния супермаркет „Фантастико“, пише Sofia24.bg.

Публикуваме цялата история без редакторска намеса:

Решила съм, че за вечеря ще приготвя Пиле (хубаво уж). Всички тарелки обаче са с изтичащ срок на годност и съответно намалена цена. Решавам, че като е в деня, няма да има проблем и взимам. На касата, след като си плащам, без да виждам какво точно е маркирано, защото в това точно Фантастико няма тази опция, преглеждам касовия бон, защото доста често имам продукти, маркирани по няколко пъти (когато е връзка магданоз или нещо подобно, не го правя и на въпрос, когато е нещо за 10-15-20лв, го правя! Парите не ги намирам по дърветата).

 

Та, виждам, че пилето, с изтичащ срок, ми е маркирано на стандартна цена, въпреки новата му такава и най-спокойно, без дори да го правя на проблем, казвам на касиерката, която вече обслужва следващ клиент, че не ми е проблем, но все пак да знае, че срокът на годност на всички тарелки изтича и всички до една са намалени, но не е проблем, просто да го знае. (И смятам съм достатъчно мила, за да не я карам да ми прави сторно и връща разликата) , но защо пиша? Защото хората не разбират, когато си мил, защото явно трябва да правя луд скандал и за 10 стотинки, защото така е редно.

Та на моето възпитано уточнение, ми се отговаря: “Не мисля така, има си бележка, тази е друга!“

Е да де, друга е, намалена, заради срока на годност.

Реших, че съм прекалено гладна, за да се разправям, да викам управител….. но не и за да напиша това, за да се види от всички вас, а надявам се и от Фантастико!

За да може утре като има друг такъв случай, да се реагира адекватно!!!

Ето и коментарите към публикацията:

– През седмица се разправям във Фантастико, мила. Просто са безобразни. Харесвам стоките им и всичко, ноо това е явно при всеки и е меко казано неприемливо. Навсякъде като ни цакат със стотинки и левчета, накрая на месцеа си излиза една не малка сума. Всички работим, имаме разходи и семейства. А и милионери да сме (аз не съм), пак не е ок;

– Винаги лъжат, така е и в Кауфланд;

– Като му гледам цвета… отдавна му е заминала годността…;

– В Т-Маркет е същата боза. И аз там постоянно правя ревизия на маркираните продукти, защото по същия начин, уж има намалена цена, а маркират на редовната. Омръзна ми да следя какво маркират и след това да им правя проблем за това, че не си синхронизират цените от витрината и касите. И то става дума за разлика от 5,6,8 лв …“.

От „Фантастико“ са отговорили на госпожата под публикацията. Ето и тяхната позиция:

Здравейте,

Във връзка с Вашия сигнал е извършена проверка по случая и са предприети необходимите мерки. Обърнато е внимание на съответните служители.

Бихме искали да Ви информираме, че срокът на годност на съответния продукт е „използвай преди 05.02“, а промоционалната цена е в сила от 03.02.2022г.

Благодарим, че ни писахте и че сте наш клиент!

Поздрави,
Екипът на супермаркети Фантастико

Свързани новини

Бензиностанции въведоха по-големи отстъпки и за премиум горивата

vesito

ДАНС и прокуратура влезе в Екоминистерсвото в София

vesito

Европейските икономики се готвят за зима на енергийни лишения и висока инфлация

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.