Изкушени от притегателната сила на изкуството: Жените творци от Благоевград наредиха обща изложба

Арт салонът на най-слушаното радио в Югозападна България прие 22-ата изложба на жените творци от Благоевград, организирана от Дружество „Искрици“, с председател Татяна Лазарова, и подкрепена от Радио Благоевград и Община Благоевград.

74 творби, изпълнени с различна техника – от класическа живопис, през експериментални търсения в текстурата на произведенията, текстил и живописвана керамика, до кавалетни форми и реализации – представят усилията и личните открития на 29 творци жени.

На откриването на изложбата присъстваха и кметът на Община Благоевград – Румен Томов, председателят на Общинския съвет – Андон Тодоров, директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, колеги художници, граждани, изкушени от притегателната сила на изкуството.
„Правим го, защото жените творят и имат какво да покажат“, каза при откриването на изложбата инициаторът на тази традиция – Татяна Лазарова. „Изключително съм щастлива, че за поредна година ние сме домът, в който представяме тези картини… В този Арт салон вече 11 години ние представяме и млади, и утвърдени автори, не само от Благоевград, но и от областта, и от страната. Ще продължим да го правим, защото това място е живо, а и защото виждаме, че то е най-доброто, чрез което произведенията стигат до хората, за които са създадени…“, заяви Елисавета Каменичка, преди да пожелае на присъстващите жени щастие за празника им – 8 март. Към това приветствие се присъедини и кметът Румен Томов, допълвайки: „За мен е удоволствие да видя тези картини – те са невероятни… Поклон пред усилието, творчеството и вдъхновението, което са постигнали авторките“./Радио Благоевград/

Свързани новини

/Видео/ Речна фиеста! Роми „плажуваха“ в Благоевградска Бистрица

vesito

„Фолксваген Голф“ горя на ул. „Славянска“ в Благоевград

vesito

Преяде ли с власт ректорът на ЮЗУ проф. Борислав Юруков? Сам си отпусна 110 000 лв. допълнително възнаграждение

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.