Изборният ден в Благоевград започна, спазват ли се правила и мерки?

Дезинфекция, дистанция и дисциплина са трите „Д“, при които преминава днешният изборен ден за 45-ти Парламент.

В секциите, които проверихме във Второ основно училище в Благоевград и в село Бело поле, изборният ден започна спокойно, при спазване на необходимите противоепидемични мерки.

В изборните секции са осигурени маски за всички избиратели, които нямат такива. Налични са и ръкавици за желаещите, на много места има и поставени дезинфектанти. През два часа членовете на СИК извършват дезинфекция, има осигурени термометри за мерена на температурата. Между членовете на СИК се спазва необходимата дистанция, следи се и да няма струпване на много избиратели на едно място.

Заради пандемичната обстановка, тъмната стаичка е без завеса,пише Радио Благоевград.

Машинното гласуване е възможно в избирателни секции, в които избирателите са над 300. Такава имаше осигурена в Секцията в Бело поле. Председателят на Секционната избирателна комисия там Павлина Секулска обясни за Радио Благоевград, как се гласува машинно. Според нея, този начин е бърз и лесен. Въпреки това, г-жа Секулска не очаква голяма избирателна активност в село Бело поле.

Свързани новини

Спорен имот! Държавата си иска обратно терена на бившите казарми в Благоевград с мотив неизпълнени мероприятия

vesito

Никулден е! Почитаме паметта на Св. Николай Мирликийски Чудотворец

bilyana

Недоразказаните истории: 35 г. от строителното чудо в Благоевград

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.