Идват острите вирусни инфекции в Пиринско

Петата ковидна вълна отстъпва, а на нейно място идват острите вирусни инфекции. „В момента сме в режим на зимните инфекции. Пълно е с остри вирусни инфекции, бактериални инфекции, постковиден синдром. От РЗИ ни раздадоха тампони за изследване на грип, но засега не е постъпила информация, че е установен. Това, което наблюдаваме като симптоми, не е типично за грип. Оплакванията са за повишена температура, кашлица, втрисане, водниста хрема. Това не е типично и за „Омикрон”, при който основното оплакване е за запушен нос. Лечението е симптоматично, антибиотици се предписват при установяване на бактериална инфекция. При съмнения за Ковид-19 издаваме безплатни направления за PCR изследване”, заяви шефката на общопрактикуващите лекари в Пиринско д-р Дафина Тачова.

„При нас няма изолиран грип. Изключително малко са вече и положителните проби за Ковид-19. От 20 изследвания 5 бяха позитивни”, коментира началникът на микробиологичната лаборатория в МБАЛ – Благоевград д-р Цветанка Иванова.

Новооткритите случаи с Covid-19 вчера бяха едва 32 в цялата област. Заразната заболеваемост се стопи до 232 на 100 000 души население за 14 дни. Изключително спокойна е болничната картина в 7-те лечебни заведения в Пиринско. Хоспитализираните пациенти с коронавирусна инфекция са 102, а тежките случаи само 4. Свободните легла за неусложнени случаи са 198, а за интензивни случаи – 21. Под домашна карантина са 316 лица.Струма.бг

Свързани новини

Безплатни изследвания за СПИН в Благоевград

vesito

Нов туристически портал на Община Банско

bilyana

Над 1000 лв. събраха от търга на курбана в с. Илинден, общинският кмет Ат. Стоянов откупи погача за 200 лв., лидерът на ГЕРБ Ст. Стоев даде 150 лв. за диня

vesito

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.