Иван Гешев е на официално посещение в Турция

Главният прокурор Иван Гешев е начело на българската делегация, която е на официално посещение в Турция, съобщиха от прокуратурата.

В делегацията са включени зам.-главният прокурор и ръководител на Върховната административна прокуратура Десислава Пиронева и говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Официалното посещение е по покана на турския главен прокурор Бекир Шахин.

В рамките на визитата са предвидени срещи във Върховния съд и Главната прокуратура на Република Турция. Българската делегация ще посети и новооткритата сграда на Главната прокуратура в Анкара.

Основен акцент в разговорите между ръководствата на прокуратурите на двете съседни страни ще бъде продължаване на отличното сътрудничество по наказателноправни въпроси, сферата на антитероризма, както и противодействието срещу трансграничната организирана престъпност и борбата с нелегалната миграция, се посочва в съобщението.

Визитата е продължение на активния диалог между прокуратурите на България и Турция, намерил израз в създаването на Балканския форум на главните прокурори, се отбелязва още в съобщението.

Източник: mediapool.bg

Свързани новини

Тошко Йорданов: Ако до 15 дни няма кабинет, вероятността до нови предсрочни избори е голяма

vesito

/Видео/ Жертвите на земетресението в Турция се увеличават

vesito

90 процента от българските градове обезлюдяват

Regiona

Публикувай коментар

* Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.